Pojeo vuk magarca: Ništa od Dodikove ČISTKE NERADNIKA u javnom sektoru

Rok je prošao, spiskova nema. Da li je pompezno najavljena „čistka“ neradnika, ili kako ih je Višković nazvao „prevaranata“, u javnom sektoru još jedna šarena laža, kojom vladajući zamajavaju narod?

Podsjećamo, 23. decembra predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je najavio da će u narednih sedam dana dobiti otkaze svi oni koji su zaposleni u javnom sektoru u RS, a ne dolaze na posao.

Potom je i premijer Radovan Višković rekao da ima i onih koji nisu u BiH, nego borave na “egzotičnim destinacijama”, a primaju platu iz budžeta ili drugih javnih sredstava. Nazvao je ove neradnike prevarantima i najavio da će objaviti spisak otpuštenih.

“Mangupi” se opet provukli

Zadati rok je prošao, ali tih spiskova nema, a vladajući su se ućutali. Hoće li u prazničnoj gunguli sve proći po principu “pojeo vuk magare”?

Analitičari smatraju da od ove pompezno najavljene inicijative neće biti ništa, jer nije prvi put da čelnici SNSD najavljuju “obračun sa mangupima u svojim redovima”.

Politička analitičarka Tanja Topić kaže da je krajnje vrijeme da se stvari nazovu “pravim imenom i prezimenom”.

– Ovi ljudi su mogli biti “neradnici”, kako ih se sada naziva, samo uz blagoslov ovih koji ih danas na tako ružan način prozivaju. Dobiti radno mjesto, a ne morati ići na posao, značilo je i davanje određene protivusluge. Ti “neradnici” su bili stranačka, glasačka i rodbinska vojska – kaže Topićeva za Srpskainfo.

Podsjeća na neka obećanja ili “prijetnje”, koje su upućivali ovi isti funkcioneri koji danas prozivaju “neradnike”.

– Prijetili su da će svi funkcioneri javnih preduzeća gubitaša biti smijenjeni, da će korona partijaneri dobiti crveni partijski karton i da su njihove političke karijere završene, a nagrađeni su novim ministarskim foteljama – navodi Topićeva.

Najavljivan je, dodaje sagovornica Srpskainfo, i obračun s mangupima u sopstvenim redovima, ali u praksi nismo vidjeli ništa od toga.

– Tek kad vidimo da je došlo do obračuna sa onima koji su sve ovo omogućili ili prećutkivali svih ovih decenija, moći ćemo povjerovati da se stvari zaista pomiču sa mrtve tačke – zaključuje Tanja Topić.

Robotizacija uz blagoslov crkve

Socijalni psiholog Srđan Puhalo prokomentarisao je “obračun sa neradnicima” na sebi svojstven, satiričan način.

– Obračun sa neradnicima je više nego uspješan. Vidite koliko je sve efikasnije u Novoj godini – rekao je Puhalo sa Srpskainfo.

Dodaje da ostaje još samo da vidimo šta ćemo s tim neradnicima i postoji li neki program njihovog socijalnog zbrinjavanja.

– Oni su žrtve partijskih obećanja i nisu oni krivi što su se našli u ovakvoj situaciji. Sad je vrijeme da se raščisti i sa nepotizmom, pa da postanemo Lihtenštajn – poručio je Puhalo.

Dodaje da u trećem kvartalu ove godine očekuje i robotizaciju, pa da Republika Srpska pretekne Srbiju u ekonomskom razvoju.

– Ali, to neće ići lako. Za to će nam biti potrebna podrška svih patriotskih snaga i blagoslov Srpske pravoslavne crkve – poručio je Srđan Puhalo.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.