Formirana cijena struje za blok tarife. Evo koliki će biti računi od 1. januara

Regulatorna komisija za energetiku je na današnjoj sjednici odobrila jedinstvenu tarifu tokom cijele godine, što znači da se ukida ljetni i zimski obračun električne energije, potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

Vladislav Vladičić, predsjednik Regulatorne komisije za energetiku RS, rekao je za „Nezavisne novine“ da je odobrena jedinstvena tarifa tokom cijele godine, te da je ukinuto zimski i ljetni obračun električne energije.

„Ovo se sada šalje u Službeni glasnik 15 dana kako bi se javnost upoznala sa tim i 1. januara počinje da se obračunava po novim tarifama. Prvi računi po novoj tarifi će doći drugog ili trećeg februara koje će domaćinstva plaćati za januar“, pojašnjava Vladičić.

Inače, od 2016. godine prosječna cijena električne energije u Srpskoj za domaćinstva je 0,057 KM/kWh, dok neki mediji pišu da će od početka 2023. godine ona biti 0,0643 KM/kWh.

Kako pišu mediji, određena je cijena električne energije za sva tri praga potrošnje.

„Cijena električne energije do potrošenih 500 kilovata od 1. januara će biti 0,0544 KM/kWh, od 501 do 1.500 kilovata 0,0914 KM/kWh, a preko 1.500 kilovata 0,2013 KM/kWh“, navode mediji.

Takođe, kako ističu, ova komisija je odobrila povećanje mrežerine koja se takođe plaća uz potrošenu električnu energiju.

Kako su „Nezavisne novine“ ranije pisale, onaj ko bude imao potrošnju od naprimjer 800 kilovata, 500 kilovata će mu se obračunavati po nižoj cijeni, a preostalih 300 kilovata po drugoj, uvećanoj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.