U Kragujevcu „svečano otvoren“ renoviran toalet u osnovnoj školi

Elementarni higijenski uslovi u obrazovnim institucijama u 21. veku, trebalo bi da budu odavno usvojeni standardi, ali izgleda da su u današnjoj Srbiji, sapun i topla voda u školskim toaletima, ‘‘luksuz‘‘ koji zaslužuje da bude vest. Kragujevačka vlast se na zvaničnom sajtu ‘‘pohvalila‘‘ investicijom i renoviranjem toaleta u jednoj od najstarijih gradskih osnovnih škola.

Iako nije bilo svečanog presecanja vrpce, obnovljene toalete u Osnovnoj školi ‘‘Vuk Stefanović Karadžić‘‘, u pratnji medija, posetili su gradski većnik za obrazovanje i načelnica Šumadijskog upravnog okruga, uz komentar da u toj školi ‘‘dugo nije bilo ulaganja‘‘.

Iako je u svakom slučaju pohvalno što su učenici i nastavniici u 21. veku dobili dostojanstvene higijenske uslove, ovaj povod iskoristili su političari za samopromociju i reklamiranje uspeha aktuelne vlasti.

U radove je uloženo 5,8 miliona dinara, a projekat renoviranja školskih toaleta finasirali su Ministarstvo prosvete i Grad Kragujevac.

Načelnica Šumadijskog okruga, Biljana Ilić Stošić, inače istaknuta članica SNS-a i narodna poslanica u dva mandata, rekla je da posle ove investicije, škola  sada ‘‘može da se pohvali modernim toaletima za učenike i nastavnike‘‘.

Leutar.net U Kragujevcu „svečano otvoren“ renoviran toalet u osnovnoj školi

Gradski većnik za obrazovanje Dušan Aleksić, objasnio je da su sredstva za renoviranje toaleta dobijena preko konkursa resornog ministarstva, odnosno da je iz republičkog budžeta obezbeđeno pet miliona dinara, a da je grad dodao još 880 hiljada.

Najavio je i učešće u novim konkursima za renoviranje školskih toaleta, a svojom izjavom, možda i nesvesno, otkrio je kakvo je stanje u srpskim školama.

‘‘U planu je da do kraja godine otpočnemo i radove na sanaciji mokrih čvorova u OŠ ”Đura Jakšić” gde su instalacije takođe stare više od 50 godina’’, najavio je novu investiciju većnik Aleksić.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.