Članovi predsjedništva SDS podnose ostavke – sa njima i Mirko Šarović

Kompletno predsjedništvo SDS na čelu sa predsjednikom te stranke, Mirkom Šarovićem podnijeće ostavke na narednoj sjednici glavnog odbora, potvrđeno je novinarima nakon sjednice predsjedništva SDS, danas u Banjaluci.

Gerila info nezvanično saznaje da će unutarstranački izbori u SDS biti tek za nekoliko mjeseci, a da će do tada biti izabran V.D. predsjednika SDS-a. Gerila info saznaje i da Mirko Šarović nije bio voljan da podnese ostavku, ali da je na njega izvršen pritisak ostalih članova predsjedništva.

Novinarima je rečeno da članovi predsjedništva SDS preuzimaju odgovornost za loš izborni rezultat te stranke na izborima održanim 2. oktobra i to na svim nivoima. Mirko Šarović koji je bio kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske ubjedljivo je izgubio izbore od kandidata SNSD-a, Željke Cvijanović.

SDS je, ranije, kritikovan zbog insistiranja na tome da Šarović bude kandidat opozicije za člana Predsjedništva iako su sva istraživanja pokazivala da nije najbolji kandidat opozicije.

GERILA info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.