Potvrđeno: Skuplja struja za one koji troše više!

Direktor „Elektroprivrede RS“ Luka Petrović izjavio je danas da je u prijedlogu o energetskoj stabilnosti koji je ERS dostavio nadležnom ministarstvu, između ostalog, predloženo da se onima koji budu trošili više električne energije račun fakturiše “na drugačiji način”.

„Nije riječ o klasičnim poskupljenjima, to je samo domaćinski odnos ERS prema domaćinstvima i privrednicima. Moramo da zaštitimo onoga koji štedi, ali i da naplatimo onome koji troši više. Nije ovo sistem poskupljenja, već sistem energetske stabilnosti“, izjavio je Petrović za Srnu.

On je istakao da će ERS ostati najpovoljniji snabdjevač električnom energijom u Evropi zato što posjeduje izvozni potencijal kojim će moći da nadomjesti prodaju struje na domaćem tržištu za domaćinstva i privredu po mnogo nižim cijenama od okruženja.

„Nadležno ministarstvo i Vlada Republike Srpske će analizirati prijedloge koje je dostavila ERS s ciljem da građani koji štede mogu imati popuste, a za one koji troše više nego u prethodnim godinama će to morati da bude fakturisano na drugi način“, naveo je Petrović, ne precizirajući koji su to predloženi pragovi potrošnje električne energije, odnosno u kojim slučajevima se može očekivati popust a kada račun po većim cijenama.

On je napomenuo da su mnoge države u okruženju povećale cijene električne energije koje su veće tri ili četiri puta od cijena u Srpskoj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.