Postignut dogovor SDS-a i SNSD-a u Ugljeviku. Načelnik Perić priželjkuje saradnju SDS i SNSD na nivou cijele RS?!

Na današnjoj 10. redovnoj sjednici Skupštine Opštine Ugljevik potvđeni su navodi internet magazina ”Moja Hercegovina” o dogovoru SDS-a i SNSD-a u ovoj opštini. Na sjednici koja je trajala svega pola sata odbornici su jednoglasno usvojili sve tačke Dnevnog reda među kojima su bile i one vezane za imenovanje potpredsjednika i predsjednika Skupštine Opštine Ugljevik. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Đoka Simića (SDS), a koji je ovu funkciju obavljao 11 godina, na mjesto predsjednika Skupštine Opštine Ugljevik imenovan je Zoran Lazić (SNSD). Na mjesto potpredsjednika Skupštine izabran je Nedeljko Marković, takođe iz SNSD-a, a umjesto Dragana Đokića (NDP) koji je odmah nakon razrješenja dužnosti potpredsjednika, a po ostavci koju je ponudio, imenovan za VD direktora Turističke organizacije Ugljevik. Vasilije Perić, načelnik Opštine Ugljevik, u svom obraćanju odbornicima, rekao je da očekuje i ostatak odbornika koji nisu danas prisustvovali sjednici da nastave ovim putem saradnje i ”gradnje mostova”, a poželio je da se saradnja između SDS-a i SNSD-a proširi na cijelu Republisku Srpsku, a sve u interesu građana?!

Na 10. redovnoj sjednici Skupštine Opštine Ugljevik koja je počela danas u 11 časova potvrđeno je postizanje dogovora SNSD-a i SDS-a u ovoj lokalnoj zajednici. Sve tačke Dnevnog reda usvojene su bez ijednog glasa protiv.

Leutar.net Postignut dogovor SDS-a i SNSD-a u Ugljeviku. Načelnik Perić priželjkuje saradnju SDS i SNSD na nivou cijele RS?!

Dragan Đokić (NDP) je, kako je rečeno na današjoj sjednici, dao ostavku na mjesto potpredsjednika Skupštine te je u Dnevni red ubačena dopuna koja se tiče odluke o razrješenju dužnosti potpredsjednika Skupštine i imenovanju novog.

”Ja moram reći obzirom da su se dvije najveće stranke dogovorile oko odblokiranja ove skupštine i o zajedničkom radu da je u tom nekom sastavu u skladu da podnesemo ostavke. Ovom prilikom ja želim da se zahvalim svim odbornicima, potpredsjedniku i predsjedniku na saradnji, nadam se da će i budući potpredsjednik i predsjednik imati dobru saradnju, a što bi trebalo da bude u interesu građana Ugljevika i eto da kažem da ćemo opet biti na istim poslovima a na zadovoljstvo građana. Nadam se da će ova široka većina doprinijeti nekom pomaku u Ugljeviku, prigodnom razvoju i da neće biti samo radi nekih podjela pozicija i toga.” – rekao je Đokić koji je neposredno po gubitku jedne funkcije dobio drugu – VD direktor Turističke organizacije.

Nedeljko Marković (SNSD) je izabran za potpredsjednika Skupštine.

Simić: Posebno mi je zadovoljstvo, bez obzira kako ko tumačio ove moje riječi, što je došlo do dogovora sa SNSD-om?!

Đoko Simić (ranije Srpska radikalna stranka, danas SDS) je više od deset godina obavljao dužnost predsjednika Skupštine opštine Ugljevik, a na današnjoj sjednici podnio je neopozivu ostavku. Razlog ove ostavke je blokada Skupštine, rekao je Simić u obrazloženju svoje odluke.

”Razlog moje ostavke sadržan je prije svega u blokadi rada Skupštine koja traje od februara mjeseca. U određenim komunikacijama i razgovorima, što mi je posebno zadovoljstvo zaista, bez obzira kako ko tumačio ove moje riječi, došlo je do dogovora da se deblokira rad Skupštine. I evo, kao što vidimo, rad Skupštine je deblokiran bez ikakvih koalicija, bez ikakvih potpisivanja, bez ičega. Ubijeđen sam da će i ostatak Skupštine, koji danas nije prisutan, a to je mali broj, krenuti ovim putem i da će podržavati sve ono što je vezano za lokalnu zajednicu i rad lokalne zajednice.Svi mi živimo ovdje u Ugljeviku, moramo malo odvojiti politiku koja je izvan lokalne zajednice i tako ćemo i nastaviti. Siguran sam da će period koji je ispred nas biti period jedne dobre saradnje!”

Simić se zahvalio svim saradnicima rekavši da će ubuduće djelovati ispred SDS-a i da će nastaviti svoj aktivni rad u Skupštini Opštine Ugljevik.

Perić: Ja nisam od onih koji su za to da se kaže nikada, nikada, nikada i ni po koju cijenu sa nekim!

Odbornicima se obratio i Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik. Posebno zanimljiv dio njegovog obraćanja odnosio se na saradnju sa SNSD-om u cilju deblokade opštine jer ”nemamo mi pravo da radi naših političkih razlika blokiramo opštinsku administraciju, naše privrednike, poljoprivrednike…” dodavši da gradnja ovakvih mostova saradnje treba u budućnosti da se proširi na cijelu Republiku Srpsku.

”Kao što je već rečeno i kao što znate došlo je do blokade rada Skupštine od februara mjeseca i u ovom periodu obavljao sam niz konsultacija i razgovora sa željom da se odblokira rad Skupštine. U tome smo evo uspjeli, nadam se da će u periodu koji slijedi načelnik i Skupština dobro raditi, dobro sarađivati i obećavam da će ta saradnja biti dobra i na dobrobit svih građana opštine Ugljevik. Ja nisam od onih koji su za to da se kaže nikada, nikada, nikada i ni po koju cijenu sa nekim! Nema razloga za to! Mi smo ovdje na lokalnom nivou, da tako kažem, opredijeljeni jedni na druge i zato želim da se i ostali dio odbornika koji danas nije prisutan priključi radu Skupštine u narednom vremenskom periodu jer nemamo mi pravo da radi naših političkih razlika blokiramo opštinsku administraciju, naše privrednike, poljoprivrednike i onima kojima je potrebna pomoć iz budžeta naše opštine. Mislim da treba da tražimo puteve saradnje, treba da tražimo mostove saradnje, upravo onakve kakve je naš nobelovac Ivo Andrić pominjao u svojim djelima i da to treba da bude naša budućnost, ne samo našeg Ugljevika nego cjelokupne Republike Srpske, pa i Bosne i Hercegovine i cjelokupnog regiona.” – rekao je Vasilije Perić.

Za predsjednika Skupštine opštine Ugljevik izabran je Zoran Lazić (SNSD).

Audio zapis današnje sjednice Skupštine Opštine Ugljevik možete poslušati OVDJE.

Izvor: Moja Hercegovina / Igor Svrdlin

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.