Vlast ne smije da prijeti narodu platama i penzijama

„Gospoda koja prijeti narodu platama i penzijama ne znaju kako će otplatiti predizborne kredite i kamate svjetskim mešetarima i kreditorima. Da ih brine život naroda digli bi ruku za prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Parlamentu BiH i tako ukinuli akcize, smanjili cijenu goriva i time pojeftinili i ostale životne namirnice – kaže Pekićeva.

Budžetske korisnike štiti Ustav i zakoni Republike Srpske, a ne SNSD i njihovi sateliti. Vlada Republike Srpske treba da pripremi prijedlog budžeta i da ga pošalje u Narodnu skupštinu na usvajanje. Nema razloga,  ne smije i neće stati isplata ni plata, ni penzija i boračkog dodatka, niti socijalnih davanja – osim ako oni već nisu potrošili pare mimo zakona.“

Ovo je kazala Mira Pekić, generalni sekretar PDP-a. 

Pekić pita:

– Kako je moguće da prije izbora vlast tvrdi da je Republika Srpska politički i ekonomski stabilna zemlja i najbolja u okruženju, a danas im je svaka politička najava ili prognoza „udar na Republiku Srpsku“?

– Njihova potreba, kaže Pekićeva, da prijete narodu platama i penzijama ako oni ne budu sjedili u foteljama je  potpuno pogrešna.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.