Vučić: Mogao bih da se povučem da bih spasio svoju zemlju

Pritici na Srbiju rastu, jer svi žele kraj te sage oko Kosova, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz napomenu da se neće birati sredstva da se do toga dođe. Vučić je rekao i da nije isključeno da se povuče sa funkcije kako bi kupio šest do devet meseci vremena za Srbiju.

Vučić je rekao za Prva TV da je u razgovoru i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom čuo za rok od nekoliko nedelja da se reši pitanje Kosova, ali smatra da je to nerealno.

Vidim večeras da je Kvinta zatražila hitan prijem i pretpostavljam da će mi doneti sve ono što je albanski list objavio da treba uraditi do 24. februara sledeće godine, pa deluje da će po svaku cenu da traže neko rešenje, rekao je Vučić.

Ništa ne treba odbijati unapred, ali od onoga što vidim, sve je to teško za Srbiju, a ako moram u ovom trenutku da se odredim – nisu nam dali šansu, kazao je Vučić.

Upitan o spekulacijama da bi mogao da se povuče sa funkcije predsednika, Vučić je reako da bi to mogao da učini kao „taktički potez“ kako bi spasio svoju zemlju i kupio joj od šest do devet meseci.

Vučić je rekao da čovek koji je u političkoj areni mora da razmišlja svakog dana o ostavci i da takva opcija mora da postoji u taktici koju zemlja sprovodi.

„Nisam to rekao zato što sam slabić, zbog toga što ne smem nešto da uradim ili što sam lenj i pritisnut od svog naroda“, naveo je Vučić i poručio da ne beži od odgovornosti.

„O tome mogu da razmišljam u trenutku kada je takva situacija da treba da kupim vreme za Srbiju ako vidim da je nešto nemoguće, iako svemu prilazim da pronađem rešenje“, napomenuo je.

„Takva opcija u taktici koju Srbija sprovodi mora da postoji i može da donese šest do devet meseci zemlji“, predočio je Vučić.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.