Udruženje penzinera RS traži da CIK stavi tačku na izbore

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske nakon što je održao sjednicu na kojoj se raspravljalo o mogućoj refleksiji aktuelnih postizbornih događanja na materijalni položaj penzionera poručuju da Udruženje daje punu podršku organima i istitucijama Srpske u nastojanjima za očuvanje slobodne, jedinstvene i jake Republike.

Јednoglasno su usvojili zaključke među kojima traže od CIK-a, da nakon ponovnog prebrojavanja na osnovu potvrđenih rezultata proglasi pobjednike Opštih izbora u Republici Srpskoj i FBiH i stavi tačku na iste.

– Da se po proglašenju konačnih rezultata u što kraćem roku konstituiše novoizabrani saziv Narodne skupštine Republike Srpske – ističe se u zaključku.

Udruženje penzionera poziva novoizabranog Predsjednika Republike Srpske da odmah po polaganju zakletve imenuje mandatara za sastav Vlade Republike Srpske.

– Pozivamo budućeg mandatara i sve odgovorne organe i institucije Republike da se nova Vlada imenuje u što kraćem roku. Zahtjevamo od novoizabrane Vlade da predloži budet za 2023. godinu koji će Narodna skupština usvojiti najkasnije do kraja godine, kako se ne bi ušlo u privremeno finansiranje – navodi se u saopštenju.

Ističu da su apsolutno protiv privremenog finansiranja u narednoj godini.

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.