Belivuk priznao da je rušio Savamalu, čovjek za vezu bio Vulin

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sedam likvidacija i drugih teških krivičnih dela, na samom počeku iznošenja odbrane u Specijalnom sudu, negirao je sva krivična dela. Istakao je da su on i Marko Miljković vođe ove kriminalne grupe, činili usluge za državu.

„Ja sam član SNS i bio sam zadužen za Blok 45 i 50. Sa Aleksandrom Stankovićem sam vodio grupu koja je služila za potrebe države sve do njegovog ubistva, nakon čega sam nastavio ja to da radim“, rekao je Belivuk. Istakao je da su činili razne usluge za državu, poput sprečavanja mitinga, razbijanja demonstrancija, ali i rušenje u Hercegovačkoj ulici.

„Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonko (Veselinović prim.aut), da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić“, rekao je Belivuk.

Istakao je da je nakon njegovog izlaska iz pritvora 2019. godine došao Aleksandar Vidović zvani Aca Rošavi i da mu je tada rekao da ga je poslao „šef“ i da treba da napravi navijačku grupu jer su tada na jugu postojale tri navijačke grupe. Dodao je: „Jel vi znate da su navijači pokretačka snaga ove zemlje“. Rekao je i da se zna koga su oslovljavali kao šefa.

On se potom osvrnuo i na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića, istakavši da su u obezbeđivanju pomenute ceremonije učestvovale nekoliko navijačkih grupa, između ostalog oni su bili zaduženi za deo oko Skupštine.

Vođa ove kriminalne grupe istakao je i da je bio u kontaktu sa Darkom Glišićem, te da mu je upravo on rekao da će sa njima na vezi biti Vidojević i da je on čovek od poverenja. Sa Vidojevićem su se viđali, međutim u jednom trenutku posumnjali su da on ne prenosi „šefu“ onako kako mu je rečeno.

„Vidojević je često dolazio s tim nekim zadacima, počeli smo da sumnjamo da on prenosi kako je rečeno i da ubacuje sebe, na šta mi je Darko Glišić rekao da nije tako“, istakao je Belivuk. On je potom govorio i o navodnom sastanku koji je imao sa šefom, Aleksandrom Vučićem koji se dogodio u stanu voditeljke Katarine Šišmanović.

„Darko Glišić mi je rekao da oni znaju da ja dobro radim i da informacije imaju i preko moje komšinice Šišmanović, koja je dobra prijateljica predsednika“, rekao je i onda se osvrnuo na sastanak.

„Vučić, Miljković i ja smo se videli sa njim, rekao je da nije dobro da se viđamo često i da sa nama bude na vezi Aleksandar Vulin. Marko je to preuzeo na sebe, ja sam ga znao sa splavova, kada je dolazio vidno pijan“, rekao je Belivuk.

Belivuk je potom istakao i da s Vulinom nije hteo da sarađuje jer je znao da je on konzumirao narkotike.

„Dugo znam da se drogira, videli ste i sami kako pas na granici odmah skače na njega“, rekao je.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.