Prvo skeniranje potpisa u knjigama otkriva brojne glasove mrtvih i onih koji na dan izbora nisu bili u BiH

Proces ponovnog kontrolng brojanja glasačkih listića za izbor predsjednika Republike Srpske mogao bi da razotkrije nove nepravilnosti koje su se desile kada su u pitanju izbori u Republici Srpskoj.

Uporedo sa ponovnim brojanjem glasačkih lističa, trenutno se broji Bijeljina, vrši se i skeniranje potpisa u knjigama izašlih birača.

Prema sazanju BN, tim skeniranjiem došlo se i do saznanja na osnovu potpisa da su isti ljudi glasali u ime mrtvih i onih koji ne žive u BiH.

Prema našim informacijama posebno je haotično stanje u Doboju i Zvorniku, gdje je ustanovljeno na osnovu potpisa, koji su identično kod većeg broja lica koji se vode da su glasali a oni ne žive u BiH, odnosno Republici Srpskoj i na dan izbora nisu bili ovdje.

Takođe, skeniranjem potpisa, kako saznajemo, ustanovljeno je i da je neko glasao i za osobe koje su umrle, a nalaze se na biračkom spisku. Takvih je do sada otkriveno šest slučajeva u Bijeljini i pet u Banjaluci..

Ono što se već može naslutiti, na samom početku kontrolnog brojanja glasačkih listića, brojne su nepravilnosti pratile ovaj izborni proces i pitanje je da li će ovi izbori, koji su održani 2. oktobra moći biti i verifikovani od strane CIK-a.

(BN Foto:BN) 

1 Komentar

  1. ТО, ШТО СЕ РАДИ САДА У РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ, ТРЕБАЛО БИХ УРАДИТИ, У СВИМ, БИВШИМ, ЈУГОСЛОВЕНСКИМ РЕПУБЛИКАМА, НАРОЧИТО, ТРЕБА ОБРАТИТИ ПАЖЊУ, НА КОРОНУ, КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА, МНОГО ЖИВОТА, КОЈИ СЕ И ДАЉЕ ВОДЕ КАО ЖИВИ, А У РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ, ТРЕБА ОДВОЈИТИ, МРТВЕ И СКЕНИРАНЕ ГЛАСОВЕ КОЈИ СУ ИНДЕТИЧНИ, И ПОНОВИТИ, ИЗБОРЕ, СА ТИМ, ДА СЕ У КОМИСИЈАМА, ПО ИЗБОРНИМ МЕСТИМА СТАВЕ ЉУДИ, КОЈИ СУ НЕУТРАЛНИ, И КОЈИ НИСУ, НИ ЗА ДОДИКА, А НИ ЗА БИЉАНУ, ПО МЕНИ ЈЕ ТО ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ, ДА КОМИСИЈА, КОЈА ЈЕ У СТАЛНОМ САСТАВУ, НЕ ПРИПАДА, НИ ЈЕДНОЈ ПАРТИСКОЈ ОПЦИЈИ, КАО И КОНТРОЛОРИ

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.