Nikolina Jelić: Dosta nam je vaše ljubavi!

Dosta nam je vaše ljubavi.

Ta vaša ljubav se ogleda u javnim kuhinjama za bebe, u javnim kuhinjama i za one starije. Vaša ljubav jesu prijetnje našim roditeljima da će ostati bez posla ako vam ne skupe par desetina sigurnih glasova. Ljubav vam se vidi kroz objave roditelja na društvenim mrežama, gdje mole sugrađane da im pomognu da djeci kupe kiflu i paštetu.

Ta ljubav kojom se pred izbore dičite je lažna, uostalom kao i sve što vi radite. To su vaše riječi i potezi koji brišu gumicom u ovoj državi, naše godine školovanja i predanog rada, jer vam ne odgovaramo po stranačkoj liniji. Niste nam stvorili ni osnovne uslove za život. Dali ste nam nastavnike i profesore po političkoj crti. To je vaša ljubav. Tjerate djecu iz škola da biste oslobodili prostorije za svoje stranačke skupove. Tjerate đake na ulicu da vas dočekaju prilikom obilježavanja raznih događaja. Najbolji učenici i studenti ne dobijaju ni pohvale od rukovodstva Republike Srpske. Nekima obećate zasluženi posao jer su najbolji u svojim strukama i prevarite ih. Prevarite jer vam ne odgovaraju. Ne odgovaraju vam jer znate da će se boriti protiv dodatnog urušavanja svojih profesija, ma koje bile u pitanju.

Ne trebamo vam. Svojim politikama nas tjerate odavde. Ukoliko nećemo da se okupljamo sa vama po kafićima i garantujemo vam sigurne glasove, jedino što nam ostaje je pakovanje kofera. Mi moramo otići da bismo uspjeli bez partijske knjižice.

E, to je vaša ljubav.

Republika Srpska se voli čuvanjem svoje omladine. Pružanjem normalnih uslova i očuvanjem zdravih vrijednosti. Vi to ne možete, svima je jasno. Ako zemlja ostane bez mladih, jedino što je sigurno jeste njena propast. Nećemo vam to dopustiti.

Nove škole? Uz vas, za koga? Sve nas je manje.

Novi putevi, mostovi? Pa zbog sramotne infrastrukture letite nebom Hercegovine, drumove izbjegavate. Lažete nas godinama.

Više posla, veće plate i penzije? Čim odete i prostor za investicije prodiše. Penzionera se sjetite takođe izričito tokom prljave kampanje.

Ovakva ljubav nam ne treba. Zbog vaše retrogradne ljubavi – 2. oktobar! Jer želimo da sačuvamo Hercegovinu, jer želimo da sačuvamo Republiku Srpsku!

Nikolina Jelić – Za Pravdu i Red

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.