Evo zašto je Ljubiša Petrović odlučio da glasa Jelenu Trivić

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović dao je deset osnovnih razloga zbog kojih 2. oktobra treba dati glas Jeleni Trivić za predsjednika Republike Srpske. To je, kako kaže, najbolji odgovor na režimske napade i laži koje plasiraju Jeleni :

Prvi razlog, kako navodi gradonačelnik Bijeljine, je da i naša Republika Srpska dočeka da na njenom čelu bude neko ko je bio student generacije, jer je Jelena diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci sa prosječnom ocjenom 9,58 

„U profesionalnoj i političkoj karijeri je bez i jedne mrlje, nikome dužna, svakog može pogledati u oči, živi od svoje profesorske plate. Malo podsjećanje –  Jelena je redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci – dok druga strana sa brojnim aferama, basnoslovnim bankovnim računima, nebrojeno nekretnina u inostranstvu (koje naravno ne prijavljuju), lancima restorana i hotela, društvo im prave narko dileri, vođe mafijaških klanova, makroi i ubice“, navodi Petrović.

Za Jelenu Trivić treba glasati, kako kaže, zato što je uz svoj narod, zato što je u svojoj zemlji!

„Od trenutka kada sam postao gradonačelnik imao sam veliki broj prijema, i u najvećem broju slučajeva organizovali smo prijeme za našu djecu i mlade ljude, nisam ni bio svjestan koliko uspješne i talentovane djece imamo. Mnogo njih mi je reklo da budućnost ne vidi u Republici Srpskoj, odlaze iz zemlje jer tamo negdje u bijelom svijetu vide svoju budućnost, i ne smijemo im to zamjeriti jer im ništa nismo kao država pružili“, smatra Petrović.

Prema njegovim riječima, jedan student generacije je sa nama, vodi ljutu borbu i hrabro korača put pobjede!

„Svi zajedno ne smijemo dozvoliti da nam Jelena ode, da je pustimo, moramo je zajedno zadržati jer pored nje možemo se nadati da će nam se naša djeca koja su otišla vratiti, a ona koja još razmišljaju o odlasku ipak odlučiti da ostanu“, kaže Petrović i dodaje:

– Da našu Republiku Srpsku predstavlja neko koga su već u Evropi i svijetu priznali i prepoznali – malo podsjećanje,  Jelena je kao jedan od najboljih studenata, master studije je završila u Italiji, na Ekonomskom fakultetu u Bolonji, a doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Za razliku od nje, podsjeća Petrović, drugi su doktorirali pod šatorom sa mikrofonom u ruci.

On dalje naglašava da za Jelenu Trivić treba glasati za predsjednika Republike Srpske zato što nam je potreban neko ko će naći način da nas iščupa iz ponora, iz ekonomske krize, promjeni naš status najsiromašnije zemlje u Evropi…

On podsjeća da je Jelena diplomirala na temu “Razlozi i smisao evropskih integracionih procesa – ekonomski aspekt”, a doktorirala je na temu “Novi protekcionizam u uslovima ekonomske krize”.

„Jelenin protivkandidat (DODIK) mogu se kladiti ne umije ni da pročita i pravilno izgovori napisane teme, a i šta će mu, ne treba to za mikrofon pod šatorom“, zaključuje Petrović.

On naglašava da je Jelena istinski patriota, voli svoj narod ali poštuje druge vjere i nacije, razgovara sa svima, pristupa svemu  otvorenog uma i ispružene ruke – dok se suprotnoj strani, kaže, priviđaju engleski pa američki špijuni, pa sve neko nas špijunira, podmeće nam… a za to vrijeme dok nas drugi “špijuniraju” domaći lopovi su osakatili državu, pokrali sve što se moglo ukrasti!

„Veliki nacionalisti za vrijeme rata dok su drugi u rovovima ginuli oni su švercovali „Ronhil“ cigarete, dok ti što su ratovali sada osakaćeni kao ratni vojni invalidi sastavljaju kraj sa krajem, sa suprotne strane bogataši se bahate, a narod prije izbora pokušavaju da potkupe ili bolje rečeno ponize za 200 maraka i večeru sa bajatim hljebom, zakiseljenom čorbom i kožuravim pečenjem i to sve kupljeno od narodnog novca“, upozorava Petrović i dodaje:

„Veliki nacionalista se privatno druži sa svojim drugom Milanovićem i na imanju ispijaju rakiju i slave dan kada je počinjen masakr nad srpskim življem od strane regularnih jedinica Hrvatske… Veliki nacionalista sa osmijehom od uveta do uveta predaje buket cvijeća ozloglašenoj Madlin Olbrajt …“

On na kraju konstatuje da za Jelenu treba glasati „zato što se ovako više ne može, zato što je zavladao mrak u svakom smislu te riječi“.

„Jelena je svjetlost na kraju tunela jer ima istorijsku šansu da nas spasi i uključi svjetlo. Nijedan drugi kandidat nema ni teoretsku šansu za pobjedu, glasanje za bilo koga drugog je direktni glas Dodiku, precrtan listić je direktan glas Dodiku, neizlazak na glasanje je direktan glas Dodiku! Dakle, svi vi koji ste za Jelenu, ali i oni koji niste ali želite da konačno “padne da osvježi”, da bude uklonjen sa političke scene, izadjite i spasiti svoj narod!

Ako Jelena i njena politička opcija vam ne budu odgovarali, lako ćete odigrati novu partiju šaha za četiri godine, ali ako ostane ovaj mrak biće oborene sve šahovske figure, zaklopljena tabla i nećemo moći da igramo novu partiju jer nas neće biti, a ovi što ostanu neće u mraku moći da pokupe šahovske figure“, naveo je gradonačelnik Bijeljine.

On je uvjeren da će u dogovoru sa Jelenom moći da neometano radi na „modernizaciji moje Bijeljine, na prosperitetu moje Semberije, na boljem životu mojih sugrađana, na borbi protiv kriminala i korupcije“.

„Jelena je dama, skromna, ali uvijek elegantna, nježnog lica, ali odlučnog stava, blagog osmjeha ali čvrstog karaktera, sjajnih očiju ali prodornog pogleda! Jelena je supruga i majka koja sada bije bitku za budućnost kako njenih dječaka tako i za budućnost sve djece u Republici Srpskoj! Jelena je danas na braniku granica i sprečavanja odlaska mladih, jer bez omladine nema budućnosti, nema Republike Srpske“, naveo je Petrović i kratko poručio svima: – Ja joj vjerujem!

Leutar.net Evo zašto je Ljubiša Petrović odlučio da glasa Jelenu Trivić
Jelena Trivić

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.