Saopštenje Udruženja 4+ Trebinje, u vezi novčane pomoći višečlanim porodicama koje je najavio Milorad Dodik

Poštovane porodice članovi Udruženja 4+Trebinje.

Ovim putem želim da Vas obavjestim da je novčana pomoć od 750 КM za porodice sa četvoro i više djece, gdje je jedan od roditelja nezaposlen, a koju je najavio srpski član Predsjedništva, gospodin Milorad Dodik, ušla u zakonsku proceduru kao trajna i mjesečna pomoć.

Takođe, ova je odluka prošla i proceduru Narodne skupštine Republike Srpske i zvanično objavljena u Službenom glasniku koji Vam u ovom prilogu i dostavljam.

КRITERIJI pod kojim roditelj može ostvariti ovaj vid pomoći su:

  • DA JE NEZAPOSLEN
  • DA IMA ČETVORO ILI VIŠE DJECE OD КOJIH JE NAJSTARIJE DIJETE U DOBI DO 18 GODINA (sva djeca da su maloljetna
  • DA IMA MJESTO PREBIVALIŠTA U REPUBLICI SRPSКOJ I NA TERITORIJI BRČКO DISКRITA BIH, SA ENTITETSКIM DRŽAVLJANSTVOM REPUBLIКE SRPSКE NA DAN STUPANJA NA SNAGU OVE ODLUКE.

Druge odredbe možete sami da pročitate.

Siguran sam da će ovaj zakon tj. socijalna mjera poboljšati životni standard porodica koje budu ispunjavali ove uslove i od srca im želim bolji materijalni status. Ali, ne mogu da se ne osvrnem na činjenicu da će pored ovih strogih kriterija, a misleći na tačku 3. veoma mali broj porodica, kako u našem gradu tako i u Republici Srpskoj, ostvariti ovaj benefit, čak ima opština gdje jedna ili nijedna porodica članica našeg udruženja ima pravo na ovaj vid pomoći.

Poštovani SRPSКI ČLANU PREDSJEDNIŠTVA, nakon Vaše najve o dodijeli pomoći lično sam vam se putem tv priloga Herceg televizije zahvalio kao roditelj i kao Predsjednik ovog udruženja i sada vam uz dužno poštovanje obraćam sa pitanjem:

„Da li ste, kada ste medijski najavili ovu socijalnu pomoć, znali za ove kriterije????

Ako jeste, zašto ih NISTE odmah prezentovali u javnost? Neka Vam stoji na čast ako ste to svjesno prećutali. Ovo Vam govorim i pišem iz razloga što smo preko resornog Ministarstva u proteklim danima, a dalje preko našeg Republičkog Predsjednika udruženja gospodina Miladina Gotovca, širom Republike Srpske dobijali sad već sigurno strašne dezimformacije vezane za kriterije dodjele pomoći (jedno maloljetno dijete, pa onda ni jedno, pa starostna granica majke 65 godina, pa student u porodici…itd).

Nakon svih tih, sada već dezimformacija, nastalo je jedno veliko oduševljenje među nama višečlanim porodicama, dajući nam, sada već lažnu nadu, da će se pokrenuti i desiti nešto dobro. Želim i pokušavam da sebe ubijedim da iza određivanja kriterija dodjele pomoći ne stojite Vi, već oni polupismeni uhljebi koji sjede u resornom Ministarstvu, a čast izuzecima.

Oni koji su postavili ove kriterije su najmanje Srpske patriote i skoro nikako ne vole Republiku Srpsku i ovaj narod. I ova mjera sigurno nije Pronatalitena, već socijalna kategorija.

Poštovani gospodine Dodik, ako ste u mogućnosti i shodno zakonskim regulativama, pomjerite skalu dodjele ove socijalne pomoći koja zasigurno puno znači ovoj populaciji stanovništva. I još da bi Vas klečeći zamolio da raspakujete taj ZAКON O MAJCI koje je naše udruženje predalo resornom Ministarstvu u pisanoj formi, a na njemu se uhvatila već velika prašina. To je zakon koji ulazi u sve domove u Republici Srpskoj i to je demografska pobjeda i preporod Republike Srpske.

I na kraju, oprostite meni običnom čovjeku što Vam se ovako smjelo obraćam, a ako kojim slučajem ne preduzmete nešto od gore navedenog, smatrat ću, a što me većina porodica danas i ubjeđuje, da je ovo oko dodjele socijalne pomoći jedan od nizu predizbornih spinova i obmana javnosti i da smo kao Udruženje izmanipulisani.

A vama, poštovane porodice i članovi našeg udruženja, koji ne ispunjavate ove kriterije, dugujem izvinjenje ako sam kojim slučajem u brojnim kontaktima sa Vama u proteklim danima, prenoseći informacije iz naše centrale udruženja, davao nadu za dodjelu ove novčane pomoći, te vam se u svoje lično ime i u ime Udruženja 4 + Trebinje izvinjavam. OPROSTITE !!

Predsjednik Udruženja
Aleksandar Sarić

Leutar.net Saopštenje Udruženja 4+ Trebinje, u vezi novčane pomoći višečlanim porodicama koje je najavio Milorad Dodik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.