Nataša Miljanović Zubac u pismu UNS-u: Prolazim kroz mobing, diskriminaciju i pritiske

Dopisnica Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Nataša Miljanović Zubac obratila se Udruženju novinara Srbije (UNS) navodeći da trpi mobing od trenutnog rukovodstva ove medijske kuće. Njeno pismo prenosimo u celosti.

Prije svega, hvala vam na podršci koju ste mi pružali tokom prethodnog perioda koji je za mene, ali i moju porodicu,  bio izuzetno težak. Nakon što mi je zapaljen automobil policija je utvrdila da sam bezbjednosno ugrožena i nalazim se pod policijskim nadzorom. Od tada živim u sjenci tog saznanja. Nažalost, to trenutno nije moj najveći problem.

Primorana sam da vam se obratim, jer su mi potrebni podrška i zaštita, ali sada od ataka aktuelnog  rukovodstva RTRS-a,  medijske kuće u kojoj  radim od 1996. godine. Prolazim kroz mobing, diskriminaciju, pritiske. Prijete mi otkazom. 

Ignorisanje mojih dopisa,  neraspoređenost na sedmičnim rasporedima, prestanak i verbalne komunikacije, ignorisanje situacije u kojoj se nalazim, posebno ignorisanje bezbjednosne procjene MUP-a Republike Srpske – PU Trebinje, neki su od elemenata mobinga i diskriminacije koje trpim od strane rukovodstva RTRS-a uključujući i koordinatorku ITC Trebinje. 

Nije im ni to bilo dovoljno nego su detaljan izvještaj od strane nadležnih u Policijskoj upravi Trebinje preispitivali preko direktora Policije Republike Srpske g-dina Siniše Kostreševića i potom ga tumačili po svom, ili nečijem, nahođenju. To tumačenje nije u skladu sa izvještajem PU Trebinje i dodatno me targetira.

Želim da istaknem da su se svi nadležni kojima sam se obratila oglušili. Obraćala sam se institucijama Republike Srpske i BiH, konkretno – predsjednici Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Odgovore nisam dobila.

Jedino je Policijska uprava Trebinje svoj posao radila korektno i profesionalno i, koliko je to moguće, pružila mi i zaštitu. Od najnovijih dešavanja i napada  rukovodstva RTRS-a policija ne može da me štiti.

Poštovane kolege, zato se vama obraćam.

Dvije i po decenije u RTRS-u  radim svoj posao odgovorno i profesionalno. Upravo zbog načina na koji sam radila i tema koje sam istraživala postala sam nečija meta. Upozorenje sam dobila paljenjem automobila.

Upozorenje sam dobila i od rukovodstva RTRS-a  –  kroz različite oblike mobinga i diskriminacije do prijetnje otkazom. Ugrožena mi je i egzistencija.

Ponašanje rukovodstva RTRS-a smatram svojevrsnom  “podrškom” onima koji su mi u plamenu poslali poruku upozorenja. Ovu moju konstataciju rukovodstvo RTRS-a potvrđuje mobingom, diskriminacijom, pritiscima i prijetnjom otkazom.

Poštovane kolege, vjerujem da ćete mi, u skladu sa vašim ingerencijama i mogućnostima pružiti podršku i zaštitu.

S poštovanjem,

Nataša Miljanović Zubac

novinarka RTRS-a

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.