U bolnici u Foči novorođenče iz Trebinja ispustili tokom porođaja, zadobila teške povrede glave

Novorođenče iz Trebinja teško je povrijeđeno u Univerzitetskoj bolnici u Foči kada je, poslije poroda u toj ustanovi ispalo medicinskom osoblju i udarilo glavom o tvrdu podlogu, saznaje UNA.

Prema nezvaničnim informacijama tek rođena djevojčica je zadobila frakturu lobanje na dva mjesta, zbog čega je operisana i nalazi se pod budnim okom ljekara u Sarajevu, prenosi Una.

Izvori portala una.world kažu da prvi rezultati istrage ukazuju da je djevojčicu neposredno nakon poroda ispustila babica, te da je pala na pod.

Međutim, ono što je nakon toga usljedilo ljekarima ne služi na čast. Navodno su olako prešli preko tog incidenta, a nije isključeno i da su pokušali da prikriju pad. Nikome ništa nisu prijavili, a poslije nekoliko sati zdravstveno stanje novorođenčeta se naglo pogoršalo.

Beba je hitno prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ispostavilo se da ima teške povrede glave, pa je operisana i ukazana joj je neophodna pomoć. Tek su ljekari iz Sarajeva slučaj prijavili policiji, dok su u Foči i dalje ćutali.

Prijavu policiji potom je podnio i otac novorođenčeta, optužujući porodilište fočanske bolnice za nesavjestan rad i ugrožavanje života njegove kćerke.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju UNI je potvrđeno da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog šokantnog događaja, odnosno ko je odgovoran za povrijeđivanje bebe i skandalozno ponašanje zdravstvenih radnika nakon toga.

Marijana Elez, portparol PU Foča, kaže da im je cijeli slučaj prijavljen 20. avgusta, a porod je izvršen dan ranije.

– Dežurni ljekar KCU Sarajevo prijavio je da je u navedenu ustanovu dovezeno novorođenče sa povredama u predjelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča. Istog dana od strane oca novorođenčeta prijavljen je nesavjesan rad ljekara u Univerzitetskoj bolnici Foča. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći – rekla je Elez.

Izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.