Nižu se predizborna obećanja SNSD-a: Bolnice, putevi, smanjenje poreza…

Predizborna obećanja SNSD-a nižu se i danas, kao i svakog prethodnog dana. Dodik najavio izgradnju bolnice, Višković manju stopu poreza i brojna ulaganja.

Dodik je najavio novi savremeni zdravstevni objekat u Trebinju.

Njegov stranački vojnik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je će nova bolnica u Trebinju biti najsavremenija u ovom dijelu Srpske, te da se uporedo sa pripremama za izgradnju objekta i nabavkom opreme, radi i na kadru, odnosno potrebnim specijalizacijama.

„Iskreno se nadam da ćemo do kraja septembra početi sa pripremnim radovima“, rekao je Šeranić novinarima u Trebinju.

Obećanjima nikad kraja, pa tako i predsjednik Vlade Republike Srpske najavljuje dodatna ulaganja u infrastrukturu i privredu u Hercegovinu, koja je prema svjedočenjima opozicionara do danas bila posljednja rupa na sviralu SNSD-a.

Ako je vjerovati premijeru u skorije vrijeme će se krenuti u izgradnju novog putnog pravca od Tjentišta do Drine, mosta na Drini, kao i puta Foča – Šćepan Polje, a čija je ponuda vrijedna 36 miliona КM.

Višković je napomenuo da je odlučeno da za ovaj projekat bude izdvojeno 30 miliona КM, ali da će Vlada obezbijediti i dodatna sredstva, ne navodeći koliko tačno i iz kojih izvora.

Jedna od ekonomskih mjera za 2023. godinu će biti smanjenje trenutnih stopa poreza i doprinosa na način da ne budu oštećene ni država, ni poslodavci, a da profitiraju zaposleni sa povećanjem plata, rekao je Višković, takođe ne precizirajući mehanizme.

Zašto do sada nisu smanjeni porezi, Višković nije komentarisao.

Podsjećamo, zahvaljujući SNSD-ovim delagitima u Parlamentarnoj skupštini BiH nisu usvojeni prijedlozi SDS-a o smanjenju akciza, pa su građani Srpske i BiH prinuđeni da plaćaju skoro najskuplje gorivo u Evropi.

(BN/Foto: Grad Trebinje)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.