Dodik u Pridvoricu sletio nakon službe, a za ručak specijalno meso i još specijalnija salata

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH je po prvi put boravio u stradalničkom mjestu Pridvorica, gdje je donirao jedno od tri zvona na juče svještanom zvoniku Manastira Svetog kneza Lazara.

Prvo što je zasmetalo vjernicima koji redovno dolaze u ovo mjesto, srpskom krvlju natopljeno na Božić 1942. godine, jeste nepoštovanje žrtava i samo jučerašnjeg čina iskazano od strane donatora i “glavne zvijezde” skupa, koji je došao (sletio) posle službe. A čekalo ga je dosta onih koji su po prvi put tu.

Naroda duplo manje nego za Vidovdan kada je manastir proslavljao svoju slavu. Za kratak vremenski period od zaustavljanja helikopterske elise do njenog ponovnog pokretanja potrčci su iskoristili da se vidi ko bolje trči. Slabo su šta mogli priupitati, jer je gost imao pametnija posla, pa je iskoristio i ovu priliku da se požali na sve i pohvali sebe, dodavši da ima energije za još četiri godine.

Leutar.net Dodik u Pridvoricu sletio nakon službe, a za ručak specijalno meso i još specijalnija salata

A možda je tajna u posebnom pečenju koje je za ovu priliku dopremljeno iz kuhinje RiTE i paradajz koji je isti kao i ovaj što je služen ostalom narodu samo što su ga donijeli ljudi iz komiteta. Narod je jeo ono što je pripremio domaćin, a je li se domaćin uvrijedio ponašanjem gosta nije nam poznato.

Ono što je sigurno je da bi i vjerske zajednice u BiH trebale spriječiti zloupotrebu vjere u političke svrhe, po uzoru na Kristijana Šmita koji će pokušati da spriječi zloupotrebu javnih resursa.

Izvor: Kroz Staru Hercegovinu

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.