Stramputica SNSD- a put ka pobjedi Jelene Trivić!?

Dok su putevi mladih iz Republike Srpske usmjereni ka zemljama zapada, politički putevi u njoj više stramputicama liče. Upravo je onaj ko je izumio “papke” izabrao umjesto puta stramputicu. Zahvaljujući papcima i preletačima nije platio na mostu 2014. godine, ali ga očigledno čeka naplata na ćupriji 2022.

Autor: Oleg Šuković

Gonio je od sebe sve što je valjalo i sada je u situaciji da se uzda samo u one koji ga nikad nisu ni voljeli, vole samo moć i funkcije koje im je omogućio, klimaju mu glavom i govore mu kao što su Slobodanu Miloševiću govorili raznorazni generali, ambasadori i funkcioneri pred pad 2000. godine da je nepobjediv, a i stvarno je bio do tad (detaljno u knjizi Mire Marković “Bilo je to ovako”).

Sa druge strane kandidat opozicije Jelena Trivić smireno i realno priča građanima šta ne valja i uvjerava ih da je nepobjedivi pobjediv. Članstvo vještački napravljenih partija se prelijeva u vještački napravljene partije, klasično presipanje iz šupljeg u prazno. Članstvo SNSD-a se na objeručke prihvaćene lažne saveznike osipa, pa se samim tim i smanjuje, a neki prelaze u “hibrid” stranke jer kontaju da će tamo lakše doći do izražaja.

Nezadovoljnih u odnosu na zadovoljne je dosta više u “boljem entitetu”, a oni su u Jeleni Trivić prepoznali iskrenost i svakim danom sve joj više iskazuju poštovanje.

Tihovanje Igora Radojičića govori više od 1000 riječi, Drago Kalabić napada čisto i pravo u metu, Nebojša Milivojević od srca podržava promjene, Vlado Ostojić je krenuo “Trećim Putem”, a papaka sve je manje, oni se prelijevaju iz šupljeg u prazno.

Dok živimo u vremenu da je i lutrija RS u minusu, Slobodan Vasković sve više pogađa, a njegove prognoze kažu da Jelena Trivić vodi u odnosu na prvog protivkandidata 17%.

Dok se sve ovo oko nas dešava razne “hibrid” stranke, “kombi” partije i “trafika” organizacije pričaju da ko god da pobjedi oni će voditi glavnu riječ.

Naravno, ne govore da treba glasati za onoga iza koga svako malo stanu na konferencijama za medije posle nekog “važnog” koalicionog sastanka, jer oni igraju za svoje opšte dobro, a ako do njega hoće da dođu bolje se praviti neutralan, jer je očigledno da onaj ko ih je stvorio nije siguran kao nekad.

Ne da nije siguran, nego je izvjesno da je došao kraj, jer dok vlast vodi bitku sa sve češće imaginarnim protivnikom, Trivićka stiže do mjesta koja neko nije u stanju sa hilikopterom da obiđe ni jednom u toku mandata, a ona u posljednjih pola godine obiđe dva-tri puta. Zato je sve izvjesnije da je nenadoknadivo trenutnih 17%.

Izvor: Kroz Staru Hercegovinu

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.