Režim je uništio sve čega se dohvatio, od obrazovanja preko zdravstva do crkve

Obezvrijedili slobodu, zdravstvo, obrazovanje, pravosuđe, institucije, crkvu. Obezvrijedili šta god su dotakli, a dirali su sve.

Ovo je na svom fejzbuk profilu objavila savjetnica gradonačelnika Banjaluke Tanja Vukomanović, dodajući da „sila za koju više ni jedan zakon ne važi, ruši sve pred sobom i ne mari za posljedice, uvjerena da nikada neće odgovarati.

„Ne može nam niko ništa“ bio je stvarni slogan svih kampanja režima do sada, nisu to krili. I stvarno im nije mogao niko ništa. Zataškavali su afere, kupovali glasove, institucije, medije, poslanike, odbornike…“, navodi se u objavi i dodaje:

„Кada se pola države iselilo vani, rekli su – odlaze i iz drugih država. Кada su pacijenti iskakali kroz prozore Кliničkog centra rekli su – zatvorićemo prozore. Кada su nas zaduživali toliko da će i naši unuci vraćati, rekli su – opozicija laže. Кad su nas zatvarali u koroni dok su vršili enormne pljačke rekli su – to je za vaše dobro“. 

„Politika sile dovela je do toga da su amfiteatri prazni dok profesori predaju u komitetu; botovi brane zdravstveni sistem dok ljekari odlaze; budućnost omladine je besplatan alkohol, 100 КM i estrada; presuđeni kriminalci rješavaju hitne slučajeve u bolnicama; učiteljice sakupljaju glasove po školama; za javno zdravlje nam se brinu ugostitelji; vitalni nacionalni interes su nam tuđi projekti; zakone nam donose oni koji su odavno trebali biti iza rešetaka; dok vlast čine oni koji u zemlji sa preko 70.000 nezaposlenih primaju tri plate“, naglašava savjetnica gradonačelnika Banjaluka.

Događaji kojima svjedočimo samo proteklih dana pokazuju koliko se, kako stoji u objavi, režim osilio, a spremni su javno, bez srama i odgovornosti, žrtvovati i građane, što imamo priliku gledati u Banjaluci.

„Кad dođe do toga da se bez trunke srama usude reći da ne daju novi park, ne daju bolje grijanje, odbijaju smanjiti cijenu goriva, da iz zatvora postavljaju direktore, da im je falio “samo jedan papir” za nabavku kiseonika, da je sve u redu sa zidom koji je držao bager… znajte da se više ne ustručavaju ni od čega i da im stvarno ne može niko ništa. Niko, osim naroda“, zaključuje se u objavi Tanje Vukomanović.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.