Kupili automobil prijatelju u invalidskim kolicima

Četrdesetdevetogodišnjem Predragu Oljači iz Rudica kod Novog Grada, koji je u invalidskim kolicima, prijatelji i komšije poklonili su automobil.

Prijatelji i komšije organizovali su akciju u kojoj su prikupili oko 3.000 KM za kupovinu automatik automobila, ali je neophodno da se obavi prilagođavanje da bi Oljača mogao da upravlja. Oljača, koji je od rođenja osoba sa invaliditetom, rekao je da mu prijatelji mnogo znače i da ga je ovaj gest preplavio jakim emocijama. On kaže da voli da se druži o da mu je želja da ima i neko zanimanje jer, kaže, ruke su mu zdrave i mogao bi raditi.

– Ne toliko zbog koristi već zbog druženja. Osobama s invaliditetom to puno znači.

Bolje bi bilo da radim nego da sjedim u kući – rekao je Oljača. Udruženje građana Rudice, čiji su članovi pomogli i organizaciju akcije, ima u planu da u narednom periodu organizuje kreativnu radionicu gdje bi zajedno sa Predragom mogli da rade i drugi zainteresovani.

Predrag živi sa ocem koji mu pomaže koliko može, majka je umrla prije dvije godine. On kaže da je zahvalan jer mu je omogućeno da položi vozački ispit 2000. godine, kao i da bi želio da bar ponekad negdje ode i da se opusti.

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.