Afera: Ministarka Trivić je trebala dati ostavku

Nedićeva naglašava da se partokratija uvukla u sve pore društva i da je napravljen nakaradni sistem u kojem nikome nije iznenađenje da nosilac neke od najviših izvršnih funkcija čini krivična djela.

– U razvijenim demokratijama bi nakon skandala u kojoj je ministar optužen da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja i ucjene, isti odmah ponio ostavku iz moralnih razloga, do okončanja posupka. Кod nas ministarka Natalija Trivić nakon takvih optužbi nije ni trepnula – kazala je Olivera Nedić, član Glavnog odbora PDP-a,

Komentarišući aferu prema kojoj je učiteljici u jednoj banjalučkoj osnovnoj školi od strane ministarke prosvjete i kulture Natalije Trivić  traženo da skuplja glasove za Ujedinjenu Srpsku u zamjenu za ostanak na poslu, Nedićeva kaže da u našoj zemlji kakvu je mi vidimo i kakvu ćemo da pravimo nakon 2. oktobra, učinićemo sve da  pravosuđe bude efikasno i ovakve i slične slučajeve rješava hitno.

Nedićeva naglašava da se partokratija uvukla u sve pore društva i da je napravljen nakaradni sistem u kojem nikome nije iznenađenje da nosilac neke od najviših izvršnih funkcija čini krivična djela. 

– Čini se da je to model po kojem funkcioniše stranka iz koje dolazi ministarka Trivić. Znamo da je kadar Ujedinjene Srpske koji je bio na čelu Instituta za jevno zdravstvo optužen za nelegalne nabavke tokom pandemije virusa korona, da je njegov nasljednik na toj funkciji, osim što je bez ikakvih kompetencija došao na to mjesto, imenovan uz pravosnažnu presudu za nasilje, i tako redom. To ne smije biti obrazac ponašanja pred kojim zatvaramo oči – navela je Nedićeva. 

Ona poručuje da građani ne trebaju pristajati na ucjene. 

– Кvalitet i znanje moraju da se cijene. I lično, kao prosvjetni radnik, tu sam da branim svoju profesiju, da budem primjer svojim učenicima i ničiji sluga. Vjerujem da će sve više mojih kolega dići glas protiv brojnih anomalija koje su postale praksa u našem obrazovnom sistemu, pa i ove da je podobnost ispred znanja. Zakon o osnovnom obrazovanju mora se mijenjati, mora se vratiti dostojanstvo prosvjetarima, omogućiti da zasnivaju ugovore na neodređeno vrijeme samo i jedino na osnovu svojih kvaliteta – rekla je Nedićeva.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.