Otvoreno pismo nezadovoljnog poljoprivrednika Dodiku

Nezadovoljstvo poljoprivrednika u Semberiji ne jenjava i nakon posjete člana Predsjedništva BiH i Ministra poljoprivrede u Vladi R. Srpske, skup nije ništa riješio samo je otvorio nova pitanja i nove probleme.

Obraćanje mladog i vrijednog  poljoprivrednika, direktora poljoprivredne zadruge Gorana Simića iz V. Obarske pored Bijeljine prenosimo u cijelosti:

Gospodine Srpski članu Predsjednistva BiH

Ministre poljoprivrede, kandidati za poslanike NSRS ispred SNSDa

Danas u Bijeljini ste obavili politicki skup, čemu u prilog ide i ta činjenica da su od četiri ključna čovjeka trojica kandidati. Gospodin Dodik za predsednika, Marinkovic i Lazarevic za poslanike i Pašalić vjerovatno za još jedan mandat ministra.

Razgovarali ste sa građanima, poljoprivrednicima, ljudima, gdje su u prvom redu vaši članovi i simpatizeri, a iza podobni poljoprivrednici, a tek iza njih mi nepodobni koji smo uspjeli ući.

Leutar.net Otvoreno pismo nezadovoljnog poljoprivrednika Dodiku

Kako da proizvodim pšenicu na cijenu od 0,62KM/kg, kada zakup plaćam 700KM po hektaru, dok ti ljudi iz prvih redova plaćaju državnu (našu) zemlju 30 i 40 KM po hektaru?

Kako da ostali proizvodjači budu konkurentni sa njima?

Znate li gospodo, da se u Izraelu odsoljava morska voda i navodnjava kukuruz. Kod nas gdje je voda na 5 m suša unistava 70% prinosa.

Milione ste uložili u sisteme navodnjavanja a da niste pokrili ni 20% mreže.

Krivci ste upravo vi jer već godinama uništavate poljoprivredu i pravite  velike poljoprivrednike, a sve sitnije gušite.

Znate li gospodo, da se u Crnjelovu za Ivandan tražilo nekoliko čena bijelog luka da se stavi na vjenčić, i bilo je teško naći , a da su pojedinci iz tog sela prijavili više tona bijelog luka da su proizveli i dobili ogroman podsticaj.

Podsticajnim manipulacijama kupujete svoje glasače i proširujete začarani krug.

I za kraj ste obećali da ćete doći pred jesenju sjetvu. Nadam se da će vlasti Republike Srpske doći ali da je nećete činiti vi!!!

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.