SNSD bio protiv još jednog načina za jeftinije gorivo

Prijedlog nije usvojen jer nije bilo entitetske većine, tj. nedovoljno poslanika iz Republike Srpske, iako je postojala opšta većina.

Za prijedlog je, od prisutnih 29 poslanika, 26 bilo za, troje protiv i isto toliko suzdržanih. Protiv su glasali poslanici SNSD-a.

Kako je u obrazloženju zahtjeva za stavljanje na dnevni red ove tačke rekao Zvizdić, usvajanje ovog prijedloga bi za posljedicu imalo niže cijene goriva u BiH.

„S obzirom da veliki dio ekonomije zavisi od cijene nafte, došlo bi do stabilizacije i drugih cijena. BiH je skoro jedina u regiji koja ima ovakvu stopu“, rekao je Zvizdić.

Podsjećamo, ranije zbog istog razloga nije usvojen prijedlog poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saše Magazinovića (SDP) i Branislava Borenovića (PDP), koji su tražili da se na dnevni red današnje sjednice ovog doma uvrsti tačka koja se odnosi na akcize na gorivo.

Tada je SNSD-ov poslanik Snježana Novaković Bursać rekla da su oni „za ukidanje akciza na gorivo, ali da nju niko do sada nije uvjerio da će ukidanjem akciza gorivo biti jeftinije“.

(Klix)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.