Mirko Šarović biće kandidat za člana Predsjedništva BiH

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kandidat je te stranke za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Ovo je juče odlučeno na sjednici Predsjedništva BiH, a konačnu potvrdu kandidature treba da potvrdi i Glavni odbor SDS-a, koji će zasjedati u četvrtak u Banjaluci.

Na sjednici su utvrđene i liste kandidata, koje takođe treba da potvdi Glavni odbor SDS-a.

Liste SDS-a za Parlament BiH nosiće Miladin Stanić (izborna jedinica 1), Mladen Bosić (Izborna jedinica 2) i Darko Babalj (Izborna jedinica 3), dok će liste za NSRS u devet izbornih jedinica nositi Vukota Govedarica, Milan Radović, Marinko Božović, Ljubiša Petrović ili Tomica Stojanović, Milan Petrović…

SDS će podržati Jelenu Trivić, kandidata PDP za predsjednika Republike Srpske, kao što će PDP dati podršku Mirku Šaroviću.

I u SDS i u PDP očekuju da će njihovi kandidati imati široku podršku svih onih koji su nezadovoljni aktuelnim stanjem u Republici Srpskoj i BiH kako bi Srpsku poveli putem obnove i razvoja.

SNSD još nije saopštio imena kandidata, iako se u javnosti pominje više njih, a po svemu sudeći to će biti poznati dvojac Milorad Dodika i Željka Cvijanović.

Izbori u BiH biće 2. oktobra i glavna trka će se voditi ponovo između kandidata SDS-PDP s jedne i SNSD-a s druge strane.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.