Vasić za Institut kupuje poslovni prostor za 2,2 miliona u Zvorniku

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske kupuje poslovni prostor u Zvorniku za 2.212.500 KM, saznaje BUKA.

Naime, v.d direktora Kostadin Vasić donio je 15.6. odluku o izboru najpovoljnije ponude za kupovinu poslovnog prostora u Zvorniku za potrebe regionalnog centra u tom gradu,  te je ponuđaču firmi Dalprom d.o.o. , Čelopek, Zvornik, dodijelio posao u vrijednosti od 2.212.500 KM ukupno, odnosno 2.950 KM po metru kvadratnom.

Leutar.net Vasić za Institut kupuje poslovni prostor za 2,2 miliona u Zvorniku

Inače, prema zvaničnim podacima sa vebsajta Narodne skupštine RS, u kojoj je Vasić Predsjednik Kluba odbornika Ujedinjene Srpske navodi se, da on ima prebilaište u Zvorniku pa pretpostavljamo da dobro poznaje lokaciju za potrebe poslovnog prostora svoje institucije.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske imenovala je Vasića za v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, ali tek nakon ostavke dotadašnjeg direktora, Branislava Zeljkovića. Zeljkoviću se, naime, sudi za malverzacije prilikom nabavke zaštitne opreme u periodu vanrednog stanja u prvoj polovini 2020. godine.

Nedavno je objavljeno da je Vasić pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora, te postoji mogućnost da ostane bez poslaničkog mandata. On se, međutim, brani činjenicom da će se žaliti višoj sudskoj instanci, ali i najavljuje da će, u konačnici, možda iskoristiti i zakonsku mogućnost da mu zatvorska kazna bude zamijenjena novčanom.

Vasić je za ranije presude zakonski rehabilitovan, odnosno brisana mu je kazna zatvora za nanošenje tjelesnih povreda.

Takođe, odmah nakon imenovanja, njegovo formalno obrazovanje došlo je pod lupu javnosti.

Podaci o njegovom ranijem obrazovanju, kako prenose pojedini mediji, kažu da je Kostadin Vasić 2002. godine završio Višu trenersku školu u Beogradu. Nakon toga, upisao je treću godinu menadžmenta na Sokocu, smjer menadžer bezbjednosti. Konačno, 2012. godine, upisuje četvrtu godinu na političkim naukama – na smjeru nacionalna bezbjednost, čime je stekao zvanje diplomirani pravnik.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.