Škola primila mail sa dojavom o bombi – zaposleni ga vidjeli tek dan poslije pa evakuisali učenike

Učenici i zaposleni Mješovite srednje škole Hasan Kikić u Gradačcu juče ujutro su evakuisani zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Kako saznaje Klix.ba, e-mail upozorenja je stigao dan prije, ali su ga zaposleni škole pročitali tek jutro poslije, tj. u srijedu ujutro.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić potvrdila je da su njihovi službenici jutros dobili prijavu iz škole o prijemu e-maila sa sadržajem upozorenja u postavljenoj eksplozivnoj napravi u školi.

Policijske ekipe su, rekla je, upućene na teren da pregledaju prostorije, a učenici i zaposleni su evakuisani iz objekta.

Nakon detaljnih provjera policajci nisu pronašli eksplozivnu napravu, odnosno bombu.

‘Učenici i profesori mogu doći po svoje stvari, ili ih sutra preuzeti. U četvrtak, 09.06.2022. godine, odvijaće se redovna nastava u školi, kao i nastavak eksterne mature za maturante’, naveli su iz ove škole.

Inače, ovo je već druga dojava o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u srednjoj školi u Tuzlanskom kantonu.

Naime, putem e-maila u ponedjeljak je poruka upozorenja upućena u Srednju medicinsku školu u Tuzli, no i u tom slučaju se radilo o lažnoj dojavi.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.