Lavrov ne dolazi u Srbiju, Vučić se večeras obraća naciji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se u ponedeljak naciji u vezi sa otkazivanjem posjete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.  Ovo je objavila nacionalna televizija Republike, prenosi ruska agencija Tass.

Kako se navodi, predsjednik Srbije će se obratiti građanima Srbije u večernjim vestima u 19.30 (20.30 po moskovskom vremenu) u vezi sa zatvaranjem vazdušnog prostora Bugarske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore za Lavrovljeve letjelice.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u petak da će šef ruskog diplomatskog resora posetiti Srbiju 6-7. juna, tokom koje će se održati sastanci sa predsjednikom ove zemlje, pregovori sa ministrom spoljnih poslova, predsjedavajućim Narodne skupštine i srpskog patrijarha.

Prema riječima diplomate, očekivalo se da će se detaljno razgovarati o pitanjima bilateralne političke i ekonomske saradnje, razmeniti mišljenja o situaciji u regionu Balkana, kao i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, prenosi ruska agencija.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.