CIK oduzeo mandat Kostadinu Vasiću

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, na današnjoj sjednici u Sarajevu, oduzela je poslanički mandat Kostadinu Vasiću. Vasić je poslanik Ujedinjene Srpske a sredinom maja osuđen je pravosnažno na deset mjeseci zatvora.

Vasić je, sredinom maja, osuđen na deset mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda rođaku Ljubiši Vasiću.

Prema presudi premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića. Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Kostadin Vasić već dva puta je osuđivan zbog nasilništva- On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo. Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Sud mu je, ovaj put, odbio zahtjev za zamjenu zatvorske kazne novčanom. Izmjenama krivičnog zakona prošle godine dozvoljen je otkup zatvorske kazne ukoliko kazna ne prelazi godinu dana. Sud može odbiti zahtjev osuđenog.

Kostadin Vasić je u Ujedinjenu Srpsku prešao iz SDS-a. Trenutno se nalazi u fotelji V.D. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske gdje je zamijenio Brnislava Zeljkovića, takođe člana Ujedinjene Srpske. Zeljković je zbog istrage uvoza za vrijeme pandemije virusa korona pet mjeseci proveo u pritvoru.

Izvor: GERILA info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.