Odbijen zahtjev Kostadina Vasića za zamjenu kazne zatvora novčanom kaznom

Prema rješenju Vijeća Osnovnog suda u Zvorniku od 25. maja odbija se zahtjev osuđenog Kostadina Vasića za zamjenu kazne zatvora novčanom kaznom.

Kako navodi ATV, rješenje o odbijanju zahtjeva za zamjenu kazne zatvora novčanom kaznom sa obrazloženjem je dostavljeno punomoćniku osuđenog, advokatu Ozrenki Jakšić, osuđenom lično i Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Punomoćnik osuđenog je u zakonskom roku izjavila žalbu protiv rješenja o kojoj će se u narednim danima odlučiti Okružni sud u Bijeljini.

Podsjećamo, Kostadin Vasić, kadar Ujedinjene srpske i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, osuđen je pravosnažno na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda rođaku Ljubiši Vasiću.

Prema presudi, premlaćivanje se dogodilo 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića. Pretučenom rođaku konstatovane su teške tjelesne povrede zbog kojih je u bolnici proveo mjesec dana.

Kostadin Vasić je, inače, već dva puta osuđivan zbog nasilništva. On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo. Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.