Vulin: Vučić je predsjednik svih Srba i posljednji slobodni lider u Evropi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je, obraćajući se srpskom narodu u Krušedolu, da svi Srbi gde god da žive moraju da budu jedinstven politički narod koji odluke o nacionalnim pitanjima donosi zajedno u Beogradu, te da je vreme da svi Srbi postanu jedno.

„Ja verujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Mi Srbi moramo da budemo jedinstven politički narod, da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odluke donosimo zajedno i da ih donosimo u svojoj prestonici, u našoj Srbiji, u našem Beogradu. Verujem i znam da Srbi moraju i treba da budu jedno, svi drugi to već jesu, a zašto i mi kao veliki, istorijski narod ne bismo bili jedno“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je, na Svesrpskom saboru „Krušedolska zvona 2022″ kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, istakao da mnoge evropske sile, a posebno zemlje regiona, ne vole uspešnu i razvijenu Srbiju kakva je danas, već poniženu, razjedinjenu i opustošenu sa početka dvehiljaditih godina.

„Ne vole kad progovorimo i kad kažemo da smo tu, da smo jaki i da ćemo se ujediniti. Ne vole da nas čuju da je Srbija digla glavu, ne vole kada ih pitamo ko nam je pobio decu na Petrovačkoj cesti, ne vole da nas čuju kad smo jedno i kad smo zajedno. Nije Republika Srpska nastala voljom velikih sila, već je nastala potrebom srpskog naroda da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi, da više nijedno srpsko dete ne ostane bez zaštite svoje države. I zato, ne puštamo više nikad nikome da odlučuje o nama umesto nas“, istakao je ministar unutrašnjih poslova, čije su reči ispraćene velikim aplauzom i podrškom od strane Srba u Krušedolu.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je današnja Evropa skup teritorija, a ne država i da je država Srbija jedna od poslednjih država u Evropi, a Aleksandar Vučić predsednik svih Srba, poslednji slobodni lider u Evropi zahvaljujući kome Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

Leutar.net Vulin: Vučić je predsjednik svih Srba i posljednji slobodni lider u Evropi

„Danas je Evropa skup teritorija, ne skup država, niti ih ko šta pita, niti o sebi sami odlučuju, drugi im biraju i prijatelje i neprijatelje. A, država Srbija je jedna od poslednjih država u Evropi, država koja zahvaljujući predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću nije uvela sankcije Rusiji i neće uvoditi sankcije Rusiji. Pamtimo ko je uz nas bio svih ovih vekova, a ko nije“, istakao je Vulin.

Udruženje Srba iz Hrvatske zajedno sa Asocijacijom izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajnim klubom „Slavonija“ iz Inđije i Eparhijom Sremskom organizovali su Svesrpski sabor „Krušedolska zvona 2022“.

Izvor: Nova

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.