„USKORO ĆU REĆI PUTINU SPASIBO ZA DRUŽBU“ Vučić o razgovoru sa Putinom i sankcijama Rusiji

Imamo toliko baba Vangi, znao sam da postoji jedna, živela je u Bugarskoj, a ovo da mi je neko pričao, ne bi verovao, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje o uvođenju sankcijama Rusiji, Vučić kaže da u Srbiji ima onih koji se „svaki dan bave propročkim poslom, i bave se glupostima“.

– Prvo su govorili da su protiv sankcija, drugi su vriskali protiv svega… Lako im je, može im se, vode politiku sedeći u kafani, pričaju šta hoće… – rekao je Vučić.

Kako kaže, „onda su posle izbora promenili politiku, pa kažu da su za sankcije“.

– Mi i dalje imamo istu pravičnu poziciju, koja je usklađena sa najvišim interesima Srbije, pozicija ozbiljnosti i odgovornosti, i to je srpska pozicija – rekao je Vučić.

Kako je naveo, „to što se ja ne busam u prsa i ne držim herojske govore, i vodim računa da se plati svaki kilometar puta, oni se time ne bave“

– Nisu nam potrebna velika zajklinjajnja, od tih što su se zaklinjali, danas jedan o drugom sve najgore govore – rekao je Vučić, i poručio im da „malo manje budete baba Vanga“.

Kako je dodao, Srbija ne menja svoju politiku, a „ljudi će na kraju da vide rezultat“.

Upitan da li će, kako što je jedan opozicionar rekao, predsedniku Rusije Vladimiru Putinu uskoro reći „Spasibo na družbi“, Vučić kaže da hoće.

– Hoću, pošto ću uskoro da razgovaram sa predsednikom Putinom, jer se uvek lepo pozdravimo. U nedelju u 11 sati imam razgovor sa Vladimirom Putinom – rekao je Vučić, dodavši da će sa Putinom imati ozbiljan, korektan razgovor, da će govoriti o gasnom ugovoru, saradnji i svim drugim pitanjima.

Kako je dodao, „taj koji je to rekao ne zna nijedan jezik“.

– Svaka priča, izmišljotina, sve im padne u vodu, svaka laž, a narod mora da živi i gleda ko je taj koji će da brine, da se ponaša odgovorno i ozbiljno – dodao je.

„Napadi iz Hrvatske, politički folklor“

Takođe, ocenio je danas da napadi na premijerku Srbije Anu Brnabić iz Hrvatske mnogo više govore o onima koji je napadaju, nego o njoj.

– Kada histerija nastane, tu nema ozbiljnih argumenata. Kada vređate Anu Brnabić onako jadno i na ličnoj osnovi, mnogo više govorite o sebi, nego o njoj – kazao je Vučić odgovarajući na pitanja o Milanovićevim uvredama na račun premijerke Srbije.

On kaže da je mnogo važno da se pokaže da ratni zločini ne mogu da ostanu nekažnjeni, a sve ostalo, „sve te političke igre, vriska, dreka, histerija, nikome nisu naročito bitne“.

– To je politički folklor, nažalost – dodaje.

Kako je rekao, „fašizam je teška bolest protiv koje moramo da se borimo na svakom mestu i verujem da ćemo ukazivanjem na to kakva je to pošast bila, ali i neumanjujući mogućnost obnove takve bolesti u Evropi i svetu, sprečiti da se to dogodi“.

Takođe, komentarisao je i da „nije tačno da su oni koji su sada na vlasti uvodili sankcije Republici Srpskoj 1994. godine, ali da neki koji su sada partneri vlasti jesu“.

– Video sam da su neki novi poslanici (Srđan Milivojević iz DS) govorili da su na vlasti oni koji su 1994. uveli sankcije Republici Srpskoj. Samo želim da kažem da lažu, pošto su tada, ili bar ja koji sam tada ušao u politiku, bili apsolutno protiv toga i najžešći u opoziciji. I nikada sankcije našem narodu nismo uvodili. Jesu neki drugi koji su naši partneri, ali to je već druga stvar – naveo je Vučić.

Poručio je „onima koji to pričaju da prestanu sa lažima i izmišljotinama i dodao da to više govori o njima“. Za razliku od njih, kako je rekao, „ja nisam isporučivao ni Srbe Haškomo tribunalu“.

– Da ne kažete da nismo imali takve naloge, imali smo ih mnogo, obavezujućih naloga, ali to nismo morali da uradimo jer je naša država snažila i jača i čuvali smo svoju samotalnost – istakao je Vučić.

Kazao je i da će uskoro biti važnih poseta iz Evrope, sveta, ali i Ruske federacije.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.