„HDZ po nalogu Rusije blokira izbore u BiH“

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini BiH Dženan Đonlagić ocijenio je da današnje protivljenja ministara iz HDZ-a odluci da Vijeće ministara BiH odobri novac za oktobarske izbore jeste konačan i jasan dokaz da HDZ BiH vodi antidaytonsku politiku suspendiranja građanskih izbora.

“Kada se imaju u vidu pozivi SAD-a koji su upućeni u Ujedinjenim nacijama i pozivi evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyia da se osiguraju sredstava za održavanje izbora, potpuno je jasno da HDZ BiH na čelu sa Draganom Čovićem i Vjekoslavom Bevandom ignoriše stavove euroatlanskih partnera. Valjda sada nikoga ne bi trebalo čuditi da to isto rade po nalogu Rusije, a koja jedina podržava njihove destruktivne namjere.

HDZ BiH svojim djelovanjem i upornim blokadama dokazuje da može biti i destruktivniji čak i od onih koji se nalaze na crnim listama State Departmenta i sankcijama Velike Britanije.

Danas su pale sve maske! HDZ i formalno koristi državne institucije s ciljem blokade održavanje izbora u oktobru ove godine.

Visoki predstavnika u BiH Christian Schmidt sada ima obavezu da nametne odluku kojom bi se osigurala sredstva za održavanje izbora. U protivnom, Bosna i Hercegovina će skrenuti u potpunu destabilizaciju sa nesagledivim posljedicama.” kazao je Đonlagić.

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.