Žurke za maturante u prostorijama SNSD-a: Besplatno se toči alkohol!

I proteklog vikenda u prostorijama multimedijale sale SNSD-a održana je žurka za maturante u kojima je besplatno točen alkohol. Iako žurke za maturante nisu novost, novina je to da se one organizuju u stranačkim prostorijama.

Kao i ranije za ulazak na žurku potrebna je lična karta, pa se alkohol ne toči maloljetnim osobama, ali ipak su žurke naišle na osudu javnosti.

Iako se SNSD ograđuje od formalnog organizovanja žurke, ona se ipak održava u prostorijama SNSD-a, a zabilježeno je da se na jednoj mladima obratio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Na video snimku koji je dostupan i na Youtube-u, Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske pozdravio je prisutne.

Đajić je u govoru, koji po njegovim riječima nije politički, rekao:“ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam srećan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi. Dobro ste čuli prije dva dana sam uradio ono što niko nije uradio u Republici Srpskoj. Zaposlio sam 50 mladih medicinskih sestara i tehničara koji su završili Medicinsku školu. Daću sve od sebe da se i ostali zaposle, koju god su završili školu“, rekao je Đajić. Znači jedan od vodećih gradskih političara obraća se u stranačkim prostorijama u govoru za koji trebamo povjerovati da nije politički.

Prema pisanju medija iza koncerta stoji Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. U saopštenju koje su poslali javnosti istakli su da su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2000 maturanata.

„Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje“, saopštili su organizatori.

Podsjetimo da je i u aprilu održana slična žurka. Maturante Gimnazije u Banjaluci na školskim klupama dočekala je pozivnica na prvu matursku žurku na kojoj će nastupati pjevačica Milica Pavlović. Žurka se i tada održala u multimedijalnoj sali u krugu Čajevca. Uz poziv na žurku piše da je ulaz moguć samo uz popunjenu pozivnicu. Pitanja koja se postavljaju mladima su: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost.

Uz izbor izvođača roditeljima je bilo problematično što se od mladih bez objašnjenja traže lični podaci.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske tada su na, rekli da su škole samostalna pravna lica, u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, a direktor je odgovoran za zakonitost rada i za uspješno obavljanje djelatnosti škole.

„Na osnovu razgovora sa direktorom JU Gimnazija Banja Luka dobili smo informacije da škola ne organizuje navedenu aktivnost, te da nije upoznata sa vannastavnim aktivnostima učenika koje se odvijaju van prostorija škole. Uprava škole ne utiče na aktivnosti učenika po završetku vaspitno – obrazovnog procesa“, rekli su za BUKU iz Ministarstva.

I tada je SNSD Banjaluka demantovao ikakvu vezu sa tom žurkom, ali nismo saznali ko ju je organizovao, da bi se nadnadno saznalo da i iza nje stoji agencija „Arbitrium“.

Međutim, kako smo ranije objavili, pjevačica Milica Pavlović na svom profilu na Instagramu zahvalila se Vladi Đajiću.

Proteklog vikenda reagovao je i Boris Šukalo, član Glavnog odora SDS-a:

„Ako imamo situaciju da stranke povodom zadnjeg dana škole tokom cijelog dana u Banjaluci organizuju besplatno točenje alkohola za maturante u stranačkim objektima onda nikoga ne treba da čudi što u takvoj atmosferi dolazi do incidenata u kojima ima i povrijeđenih, kaže Boris Šukalo, član Glavnog odora SDS. Da stvari budu još gore, napominje Šukalo, pozive učenicima da idu na takve stranačke događaje gdje se besplatno toči alkohol su upućivali i pojedini profesori što potvrđuju viber poruke koje su objavljene na društvenim mrežama“, rekao je Šukalo.

On je istakao da se povodom zloupotrebe maturanata u Banjaluci mora oglasiti Ministarstvo prosvjete i da se zaposleni u prosvjeti koji su „učestvovali u vrbovanju maturanata od strane stranka trebaju sankcionisati“.

Podsjetimo da je nakon pisanja BUKE o slučaju žurke za maturante Institucija Ombudsmena za ljudska prava otvarila predmet u okviru svojih nadležnosti.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.