Majci poginulog borca prijeti deložacija

Milevi Pajić iz Banjaluke, majci poginulog borca, prijeti deložacija iz stana u kojem živi od 1966. godine. Nekadašnji saborci njenog sina odlučni su u namjeri da spriječe deložaciju.

U stanu koji je vlasništvo Željeznica Republike Srpske u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac, Mileva Pajić živi više od 50 godina. Budući da stan nije otkupila, majka poginulog borca uskoro bi mogla da završi na ulici.

„Mileva Pajić, majka Renata Pajića, koji je poginuo u aprilu 1995. godine na Vlašiću, stanuje u ovoj zgradi od 1966. godine, koja je u vlasništvu Željeznica Republike Srpske i sada tu ženu koja sama živi izbacuju iz ovoga stana. Niko se nije oglasio, ni Boračka organizacija Republike Srpske, ni Gradska boračka organizacija. Žena je prepuštena sama sebi, koja je napunila 89 godina u februaru mjesecu“, kaže Brane Milošević, borac.

„Direktor Željeznica stoji iza toga da se izbaci jedna stara majka koja je napunila 89 godina, čiji je sin kao pripadnik Druge krajiške brigade izgubio život za ovu Republiku Srpsku“, upozorava  Aco Prelić, predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca.

Deložacija starice najavljena je za 18. maj u 10 časova, a okupljeni kažu da to neće dozvoliti i pozivaju Grad Banjaluku, Boračku organizaciju i nadležno ministarstvo da se uključe u pronalaženje rješenja za ovaj slučaj.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.