Dubrovački branitelj Anđušić vikao na premijera i ministra u Dubrovniku

Nekad najmlađi dubrovački branitelj, danas taksista i turistički vodič Robert Anđušić je ovih dana u Dubrovniku prišao premijeru Andreju Plenkoviću i ministru prometa Olegu Butkoviću i požalio se na odredbe pravilnika za taksi vozila.

— Najsiromašnija smo članica EU, doslovno prosjaci EU. Doneseni zakon je na Ustavu poništen, međutim, opet je netko donio pravilnik da bi auti trebali biti stari do pet godina. U cijeloj Europi nema starosne granice ispod 15 godina, jeste li upoznati s tim? Gospodine ministre, možete li vi odgovoriti na to pitanje? , pitao je Anđušić.

Međutim, premijer je odgovorio protupitanjem: Tko ste vi? Iz kojeg ste medija?

Na to mu je Anđušić odgovorio: Ja sam Robert Anđušić, najmlađi sam dubrovački branitelj koji se u HV priključio s 15 godina. Sa 16 sam bio najmlađi zapovjednik odjeljenja u Hrvatskoj. Tražim samo da se nešto normalno napravi.

Anđušić je postavio isto pitanje o diskriminirajućem zakonu ministra Butkovića.

— Kako vas nije sramota donijeti zakon da auta moraju biti starosti pet godina?

Butković je odgovorio: Pogledat ćemo to, na što je dubrovački branitelj raširio ruke i pitao: Pogledat ćete to, pa jeste li vi donijeli takav zakon? Hoću li ja dotada raditi ili što?

Ministar je kazao kako će on to pogledati.

Plenković je pitao našeg sugrađanina zašto je toliko nervozan.

— Nervozan sam jer sam stvarao ovu državu, a vi donosite diskriminirajuće zakone!

Plenković je zamolio Anđušića da se smiri, da ne bude nervozan i da ne mora vikati.

Za naš portal Anđušić je prokomentirao:

— Mediji moraju pitati ministra kako to da pojma nema o zakonu koji je sam donio? Tko vodi ovu državu? U jednoj Njemačkoj automobili mogu biti stari 15 godina. Samo u Hrvatskoj se mijenja kako kome padne na pamet, jesu li svjesni da je pandemija trajala dvije godine, da mi nismo imali od čega živjeti? Kako netko može nešto dati, pa onda uzeti i kršiti time naša ustavna prava?

Pitao me Plenković ko sam ja, a ja sam onaj koji je za ovu državu dao sve, a nikada nije tražio ništa, dodao je Anđušić.

Izvor:

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.