Ljubo Vuković i njegov advokat zatražili da se sa suđenja isključi novinarka “Direkta”

U nastavku suđenja Ljubu Vukoviću za krivično djelo falsifikovanje isprave, pred trebinjskim Osnovnim sudom, advokat Jugoslav Milanović i optuženi Vuković zatražili su od sudinice Ratke Đonlage da sa današnjeg ročišta isključi novinarku “Direkt” portala. 

Odbrana je reagovala na prethodna pisanja našeg portala, a koja se odnose na optuženog Ljuba Vukovića. 

Advokat Milanović je tekst u kome smo objavili detalje prvobitne optužnice protiv Ljuba Vukovića, koju je “Direkt” objavio 10. aprila okarakterisao, između ostalog, i kao političku borbu, budući da je, kako je naveo, suprug novinarke koja je potpisnica teksta, predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Trebinju.

On je, takođe, sugerisao tužilaštvu da pokrene istragu o tome otkud novinarkama našeg portala detalji optužnice protiv Vukovića.

Milanović je naveo i da je sporna fotografija koju je naš portal objavio u sklopu teksta „Izmijenjena optužnica protiv Ljuba Vukovića“, a na kojoj je Ljubo Vuković na montiranoj fotografiji sa Vukašinom Papovićem i to u dva različita ugla. 

“Novinarka se nije potrudila da sazna pravu istinu”, rekao je Milanović, objašnjavajući da fotografija nije prikladna iz razloga što je u izmijenjenoj optužnici protiv Vukovića izostavljen Vukašin Papović. 

Optuženi Vuković takođe je zatražio i zamolio sudinicu da nas isključi sa suđenja, navodeći kako ga je naš portal u više navrata blatio i prenosio neistine o njemu. Takođe, Vuković je “Direktu” zamjerio i zbog komentara čitalaca o njemu. 

Rekao je da su mu nakon naših objava stizale prijeteće poruke. 

“Prijećeno mi je smrću sve zbog ‘Direkt’ portala”, kazao je on. 

Sudinica Đonlaga je odbila pravo za isključenje javnosti, obrazloživši da sve navedeno može da bude razlog za neke druge postupke, ali da u ovom slučaju novinarka “Direkta” može da ostane u sudnici. 

Tužilac Dino Redžović nije se izjašnjavao po ovom pitanju, budući da, kako je rekao, nije upoznat sa navodima koje je Odbrana iznijela. 

Presuda 13. maja

Na današnjem ročištu Odbrana je iznijela dokaze na izmjenu optužnice, nakon čega su tužilac i Odbrana iznijeli završne riječi. 

Tužilac je zatražio da se optuženi proglasi krivim, dok je Odbrana zatražila njegovo oslobađanje. 

Optuženi Vuković kazao je da nije tačno da je pribavljao lažne isprave i da Vukašina Papovića nije poznavao, već da ga je jednom sreo u gradu. 

Kako se moglo čuti u završnim riječima Odbrane, i Papović je tokom svjedočenja rekao da uopšte ne poznaje Ljuba Vukovića. 

Tokom svog obraćanja, Vuković se zapitao zašto je baš on izabran sa spiska od 2044 osobe koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom. 

“Sve i da sam počinio ovo krivično djelo, a tvrdim da nisam, kojom metodom sam baš ja procesuiran. Slučajno ili namjerno”, zapitao se optuženi Vuković. 

Takođe, naveo je da se na spiskovima nalazi više od 50 osoba koje su ili bile ili su i sada na visokim pozicijama. 

On je ispričao kako je 2016. godine, kada je preko nekih inspektora i vozača načuo šta se dešava, odmah inicirao promjenu načina obračuna i rezervacije hotela, kako bi se spriječile dalje zloupotrebe. 

“Čim sam saznao, to sam spriječio”, rekao je Vuković. 

Izricanje presude zakazano je za 13. maj. 

Direkt Portal / Nikolija Bjelica Škrivan

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.