Iz Tužilaštva muk, a od direktora IRB nemušti odgovori

Nakon požara u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske, i zbog štete u ovoj instituciji, ali i u objektima pored, mogu reći da danima čekamo odgovore, ali da ni to nismo dobili. Iz Tužilaštva imamo muk, a od direktora IRB-a koji je, nažalost, i moj kolega iz Narodne skupštine, vrlo nemušte odgovore – rekla je potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić.

Trivićeva kaže da je bilo neprijatno gledati direktora IRB-a na jednoj televiziji u kojem nije rekao ništa konkretno povodom požara u ovoj instituciji. 

– Ne opozicija, nego narod, javnost, očekuju odgovore šta se desilo i šta je od dokumenata uništeno u požaru. Da budem vrlo konkretna – jedna mjenica ne može biti sačuvana u elektronskoj formi, nego samo original, a takođe sud kao dokazni materijal uzima samo originalne ili potpisane i ovjerene dokumente. Iz IRB nakon par dana nismo čuli ni najosnovnije informacije, odnosno šta je od originalnih dokumenata uništeno u požaru – navela je Trivićeva.   

Ona ponovo poziva Tužilaštvo Republike Srpske da postupa efikasno i da izvjesti javnost dokle se došlo sa istragom. 

– Moram podsjetiti da je jedan direktor IRB dobio krivičnu sankciju, odnosno zatvor, drugom se tuži, a u samo pet godina četiri su podnijeli ostavku. Jedan od njih je svjedočio pred sudom da je ostavku podnio jer nije htio da potpiše kredit od skoro 20 miliona КM, za koji se danas sudi i bivšem premijeru Vlade Republike Srpske.

IRB Republike Srpske, koja je trebala da nam bude institucija na ponos, ima sam jedno ime, a to je Investiciono-razvojna banka zvana „afera“. U narednom periodu ćemo podsjećati na sve afere IRB-a, jer je to naša obaveza, a do tada, očekujemo brze odgovore tužilaštva šta se desilo u požaru, i to jasne i konkretne i istinite, a nakon njih i brzo djelovanje– poručila je Trivićeva.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.