Vrhovac: U požaru nije uništena arhiva, sve se čuva u elektronskoj formi

BANJALUKA – Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je da arhiva banke nije uništena u požaru u sjedištu IRB-a u Banjaluci, jer se sva dokumentacija čuva u elektronskoj verziji na serveru na sasvim drugoj lokaciji.

„Dobar dio dokumentacije IRB-a je izgorio u požaru, ali to nam neće predstavljati problem s obzirom da svu dokumentaciju snimamo elektronski i čuvamo na sasvim drugoj lokaciji, tako da ćemo uskoro uspostaviti svoju arhivu“, rekao je Vrhovac.

On kaže da je materijalna šteta pričinjena u požaru veoma velika i da će trebati određeno vrijeme da se sanira.

„Čekamo da se istraga obavi i da dobijemo zvanične informacije o uzroku požara, jer su do sada sve informacije bile nezvanične“, rekao je Vrhovac.

On je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama nadležnih, požar izbio noćas oko tri časa u zgradi u kojoj se nalazi sjedište IRB-a.

„Kako se požar širio zahvatio je i prostorije sjedišta IRB-a. Na sreću nema povrijeđenih i nastradalih, što je najbitnije“, rekao je Vrhovac i dodao da je požar u ranim jutarnjim časovima stavljen pod kontrolu.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.