Od čega to borci treba da brane Republiku Srpsku?(VIDEO)

„Mi borci zaista ne znamo zašto se održava najavljeni skup u Banjaluci, ne znam šta branimo i ne znamo zašto i kako nas je čovjek koji se predstavlja kao predsjednik predsjedništva BORS Aleksandar Savić pozvao na skup. Mi smo Republiku Srpsku odbranili krvlju i tijelima, a danas o našoj sudbini odlučuje 5 ljudi“, riječi su Milovana Gagića, predsjednika Boračke organizacije Gradiška gosta rubrike Bez uvijanja Jutarnjeg programa BN TV.

„Mi borci i predstavnici boračkih organizacija smo iznenada dobili dva kratka saopštenja bez instrukcija i informacija, ali sam podatkom da branimo Republiku Srpsku, a od čega ne znam“, kaže Milovan Gagić, predsjednik BO Gradiška.

Gagić se pita od čega to borci brane Srpsku.

„Mi smo već jednom odbranili, sačuvali, stvorili, ne znam šta sad trebamo, dali smo u ruke vlastima da je vode, jačaju, možda stvarno ima potreba, ali mi borci ne znamo zašto i zbog čega.“

Prema riječima Gagića, borcima u svom gradu, sve i da želi, ne može reći da idu na bilo kakav skup, jer će oni oni odmah odgovoriti suprotno.

#Oni bi odmah rekli šta bi s našim pravima, jer ništa se nije desilo, nema boračkih prava 25 godina. Borci nemaju osnovnih uslova za život, sad su stari, to stalno ponavljam, a oni zovu ljude koji imaju 60,70 godina, za koje ne znaju. Ne znaju da je ogroman broj teško obolio, ogroman broj danas nema novca za autobus, nema novca za lijek, a zovu ih da dodju da podrže Republiku Srpsku.“

Mnoge kolege su istog mišljenja kao i ja, svima je nejasno zašto se održava skup i zašto je Boračka organizacija Republike Srpske organizator, kaže Gagić, jer je bilo toliko skupova boraca, a da nisu podržali ni svi predstavnici boraca, a kamoli vlast..

„Pet ljudi odlučuje o sudbini boraca, jasan je Gagić, navodeći da se sam se čuo sa mnogo kolega iz gradskih i opštinskih boračkih organizacija, neki oštro osuđuju, neki su oštriji i od mene.

Navodi da ga svakodnevno zovu borci, te mu govore:

„Nemoj da ti padne na pamet da nas zoveš da idemo na ovakav skup“.

Na pitanje šta je sakcijama koje godinama imaju borci, ako se sad Republika Srpska brani od sankcija, Gagić odgovara:

-Borci imaju sankcije od rata, od rata niko o njima nije poveo računa, prije smo bili mladi, ali sad ne. Zadnjih nekoliko mjeseci povela se diskusija, traženo je 5km po mjesecu, bila je tematska sjednica Skupštine, raznorazna obećanja. Imali smo sjednicu Skupštine gdje je samo traženo da se održi tematska sjednica i nijedan poslanik vlasti nije glasao za tu sjednicu, a sad nas pozivaju i BORS i svi oni da dodjemo da podržimo, to tako ne ide.

Ista pitanja imali smo i za predsjednika predsjedništva BORS Aleksanda Savića, ali nije se pojavio u našoj emisiji, iako je rekao da će se potruditi da dođe.

Kad se sve sabere ostaje utisak da su borci su na marginama društva, u centar zbivanja dospiju kad to zatreba vlasti. Ili kao što kaže ona narodna „Kad je muka, đe si Đuka, kad jedemo, Đuku ne zovemo“.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.