Stranka zove SNSD-ovce na skup podrške Dodiku i Željki (FOTO)

Da je Dodik sebi organizovao skup podrške, i da je o tome postignut dogovor na nedavno održanom sastanku vladajuće koalicije u Banjaluci, u prostorijama Socijalističke partije Petra Đokića, potvrđuje i poruka u vajber grupi gradiškog SNSD-a,  sekretara Gradskog odbora SNSD-a  Gradiška Olivere Čengrije upućena predsjednicima Mjesnih odbora SNSD-a, u kome se traži da se mobiliše članstvo i aktivisti za skup koji organizuje SNSD u srijedu u Banjaluci, krijući se lažno iza boraca i „nestranačkog“ mitinga podrške Dodiku i Željki.

U njenoj poruci se navodi da su ovo „izbori prije izbora“, da se do ponedeljka mora znati spisak i brojno stanje ljudi koji će ići na skup, i da svi moraju da idu autobusima po spisku kako ne bi mogli da izbjegnu dolazak.

Leutar.net Stranka zove SNSD-ovce na skup podrške Dodiku i Željki (FOTO)

Njen poziv nije jedini, i jasno pokazuje da je režim organizator mitinga licemjerno nazvanog „Sloboda“ jer su upravo organizatori porobili sopstveni narod i progone sve slobodne ljude, a lažno skrivanje iza boraca je vrhunac bestidnosti, drskosti i licemjerstva vlasti. Sveopšta mobilizacija jasno pokazuje da je režim u velikoj panici, da idu na sve ili ništa i da pokušavaju da se spasu tako što će na silu mobilisati porobljene ljude, kojima su dali poslove u administraciji po partijskoj liniji, i koji će na silu biti natjerani da dođu u srijedu u Banjaluku.

Boračka organizacija Republike Srpske i njeni organi nisu donijeli odluku o održavanju protesta, jer bi prije svega protestvovali zbog teškog položaja u koji ih je doveo režim, i jasno je da sluga režima iz Višegrada Aleksandar Savić pokušava zloupotrijebiti demobilisane borce i manipulisati njima u interesu režima, koji ih je ponizio, i zbog toga treba bojkotovati skup.

Iz rupa su počeli da izlaze, jedan po jedan, javni i skriveni igrači režima, vjerujem da će do srijede svi morati po zadatku da se oglase i pokažu pravo lice, ali javnost i građani moraju znati kakva je pozadina kako ne bi bili izmanipulisani i kako ne bi otišli na protest i glumili statiste u predstavi spašavanje redova Dodika.

Slična predstava organizovana je decembra 2019. na „kontraskupu“ kada je Dodik izveo svoje ulizice i radnike adminaitacije, te doživio debakl jer ništa ne može na silu.

Podsjećam na raniju izjavu Milorada Dodika koji je prijetio borcima da će im oduzeti borački dodatak, kao da im ga on isplaćuje iz svog džepa i kao da im je on nešto dao, koja pokazuje njegovo pravo lice i odnos prema boračkoj populaciji.

U srijedu će Duško Vukotić, Pero Maljutka, Aleksandar Savić, Slobodan Župljanin te ostale sluge i ulizice režima koje su prodale i izdale svoje saborce za šaku srebrenjaka, funkcija i privilegija, pokušati da manipulišu borcima i opravdaju apanaže i sinekure, ali časni borci ne treba da idu na partijski skup podrške onom koji ih je ponizio, podijelio i oteo stečena prava i penzije. Bojkot mora uspjeti a Dodik dobiti jasnu poruku od naroda da je vrijeme da odlazi sa svih funkcija i pusti da se narod oslobodi i oporavi.

Izvor: Nebojša Vukanović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.