Donacija Kasima Kama Čustovića: 50.000 maraka za socijalno ugrožene kategorije

Kasim Kamo Čustović, rođeni Trebinjac i ugledni oftalmolog, koji više od pet decenija živi i radi u Švajcarskoj, juče je Centru za socijalni rad Trebinje uručio značajnu novčanu donaciju od 50.000 maraka za socijalno ugrožene kategorije.

Zoran Anđušić, direktor Centra za socijalni rad Trebinje ističe da će od ove donacije, po 300 maraka dobiti 166 porodica iz kategorija lica koja su u hraniteljskim porodicama, koja su poznata Centru i koji su se najviše obraćali za jednokratnu novčanu pomoć te lica koja primaju samo novčanu pomoć.

Zahvaljujući Čustoviću na ovoj značajnoj donaciji Anđušić je istakao da je divno što ovako humani ljudi postoje te da im pojedinačne donacije mnogo znače u radu.

Leutar.net Donacija Kasima Kama Čustovića: 50.000 maraka za socijalno ugrožene kategorije

Kasim Kamo Čustović je siguran da ovaj novac ide u prave ruke.

„Ovaj novac koji sada dajem siguran sam da će biti podijeljen na pravi način, imam puno povjerenje u gospodina Anđušića i Centar. Raduje me da ovaj novac ide u ruke onih kojima je, zaista, potreban. Veoma je važno danas biti čovjek i shodno svojim mogućnostima pomagati ljudima kojima je to potrebno, bez obzira na pol, rasu i naciju“, naveo je Čustović.

On je, kako kaže, i ranije slao značajne novčane donacije svom Trebinju i Trebinjcima.

Anđušić je Čustoviću uručio zahvalnicu za humanost, razumjevanje i podršku socijalno ugroženim kategorijama u svom kraju.

Čustoviću se zahvalio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, navodeći da je ovo dokaz da bez obzira na to što je prije skoro 60 godina napustio rodni kraj –  nikada nije zaboravio Trebinje i svoje sugrađane.

Kao znak pažnje, Ćurić mu je poklonio Zvaničnu monografiju grada Trebinja.

Leutar.net Donacija Kasima Kama Čustovića: 50.000 maraka za socijalno ugrožene kategorije

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.