„Nisam sankcijama pogođena, ovo je poruka Srpskoj“

„Ovo je politička odluka koja je preko mene upućena građanima Republike Srpske i Republici Srpskoj“, kazala je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, odbacila je danas u Nardonoj skupštini Republike Srpske odbacila optužbe vlade Velike Britanije koje su navedene u odluci o uvedenim sankcijama njoj i Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH.

„Ako je ovo način obračuna sa nama zvanično izabranim predstavnicima Republike Srpske ja moram reći da sam u ime građana Republike Srpske sposobna da podnesen i takve pritiske“, kazala je ona i dodala da snkcije dovodi u vezu sa nastojanjem da odbrani Republiku Srpsku.

Kazala je da je u prethodnom periodu trpila pritiske da ne potpiše zakon o imovini, koji je donijela NSRS, ali da ona nije htjela da ulazi u konflikt sa parlamentom Srpske.

„Ono što je navedeno u odluci o sankcijama odbijam i to je znak nemoći da optužujete predsjednika Republike Srpske da on remeti, ruši, da je remetilački faktor za mir i stabilnost, da veliča ratne zločince da funkcioniše po nečijim sugestijama, naveli su Putina, apsolutno je laž“, kazala je Cvijanovićeva i dodala da je to providan način da se nađe obrazloženje za njihovo nastojanje da zaštite ulogu visokog predstavnika u maltretiranju građana Republike Srpske koje su pričinjavali decenijama.

„Ovo je njihov način da se ne pozivamo i ne sjećamo Ustava… Ja na to nisam spremna i štitiću ustavnu poziciju Republike Srpske“, kazala je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da lično nije oštećena i da nema imovinu u Velikoj Britaniji, niti bilo gdje drugo osim Republike Srpske.

„Ovo je politička odluka koja je preko mene upućena građanima Republike Srpske i Republici Srpskoj“, kazala je Cvijanovićeva.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.