Dodik: PDP naručio sankcije da Britanci instaliraju svoje poslušnike

BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, je rekao da su sankcije Velike Britanije uvedene s ciljem da se sruše on i Željka Cvijanović, predsjednica RS, a da se instaliraju „poslušnici PDP-a“, koje je nazvao britanskim agentima.

Dodik je britanskog ambasadora u BiH Metjua Filda nazvao smradom a njegovu zemlju velike zagađivače političke scene u svijetu. Rekao je da je spreman da se povuče s političke scene u onom trenutku ako procijeni da je to u interesu RS, ali da sada vjeruje da je važno da nastavi braniti interese RS.

Rekao je da nije rat u Ukrajini da bi našli neko drugo obrazloženje, a Vladimira Putina, ruskog predsjednika je nazvao velikim državnikom pred kojim Zapad i Velika Britanija pokazuju nemoć.

Cvijanovićeva je rekla da su sankcije naručili Bošnjaci i PDP a Britanci isporučili, te je ponovila da su sankcije uvedene jer je odbila pritisak da vrati u Narodnu skupštinu Zakon o imovini, iako se, kako je rekla, radi o demokratskoj instituciji koju su izabrali građani RS.

Rekla je da nema nikakve veze s obrazloženjima u sankcijama, odnosno da veliča ratne zločince i potkopava mir, a dodala je da ne radi pod bilo čijim diktatom, pa ni Putinovim.

Rekla je da je u svojim nastupima pred predstavnicima međunarodne zajednice uvijek bila odmjerena, i da se uvijek zalagala za dijalog.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.