Tuča i pokojnici na glasanju: Nepravilnosti na biračkim mjestima u Srbiji

Građani Srbije danas glasaju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima kao i na beogradskim i izborima u 12 lokalnih samouprava, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

Od ranog jutra na nekoliko birališta u Srbiji uočene su izvijesne nepravilnosti, a zbog čega su pojedina biračka mjesta kasnije otvorena.

Beograd

Biračko mjesto 17 „Šesta beogradska gimnazija“ privremeno je zatvoreno jutros zbog incidenta. Naime, jedan muškarac ušao je u raspravu na biračkom mjestu i vikao na članove biračkog odbora.

Očekuje se da biračko mjesto uskoro ponovo bude otvoreno.

Kraljevo

Na glasačkom mestu br. 19 – Ratarska kapija u Kraljevu, u biračkom spisku se pojavila žena koja je preminula prije skoro dvije godine. Kako je za Nova.rs ispričao njen unuk Bojan Milićević, on je komisiji pokazao listić koji je njegova pokojna baba Milka Spaski dobila, i tražio da se upiše primjerdba da žena nije živa kako to ne bi bilo zloupotrebljeno.

Novi Pazar

Dopisnik Nove iz Novog Pazara poslao je detaljniji izveštaj o incidentu koji se desio jutros u tom gradu, kada je došlo do šamaranja na jednom biračkom mjestu.

Kako je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević izjavio, jutros su u 7 sati otvorena sva biračka mjesta u Srbiji, osim biračkog mjesta 77 u Novom Pazaru, gdje je došlo do tuče članova biračkih odbora.

Kako mediji prenese, glasanje na tom biračkom mjestu sada se odvija bez problema.

Zrenjanin

Birališta u Zrenjaninu otvorena su jutros na vrijeme, a prve nepravilnosti već su prijavljene u Aradcu, gdje su članovi biračkog odbora držali telefone na stolu.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.