Vlada RS poklanja građanima produženi vikend u Beogradu, polazak 1. aprila

Svi putnici će dobiti lanč pakete, smještaj će biti obezbijeđen…

Piše: Slobodan Durmanović

“Vlada RS poklanja građanima besplatan produženi vikend od 1. do 3. aprila u Beogradu za Praznik demokratije u Srbiji. Svi zainteresovani mogu se već sada prijaviti u bilo koju instituciju naše vlade, gdje ćete ostaviti samo fotokopiju vaše lične karte i vaš jedinstveni matični broj, da bismo bili sigurni da ste to vi kad bude vrijeme polaska. A polazak je 1. aprila, autobusima iz sjedišta opštine u kojoj ste nastanjeni, a iz Beograda se vraćamo 3. aprila poslije 20 časova, po završetku proslave praznika”, objavili su premijer RS Radovan Višković i novoimenovani nadpremijer RS Milorad Dodik.

“Svi putnici će dobiti lanč pakete, smještaj će biti obezbijeđen, još ne znamo gdje, ali sigurno je da će i oni koji nemaju rođake i prijatelje u Beogradu, biti već negdje smješteni. To ćete saznati 1. aprila od naših turističkih vodiča koji će vam pokazati sve ljepote Beograda. Sve ćete moći lijepo razgledati cijelog 2. aprila za vrijeme takozvane predizborne tišine uoči Praznika demokratije narednog dana”, objasnio je Višković.

Jedina obaveza turista, dodao je Dodik, biće da učestvuju u proslavi pomenutog praznika.

“Ali, to su vam slatke muke, što kaže naš narod! Vjerujte mi da je pravo zadovoljstvo proslaviti ovaj praznik, to vam je skoro isto kao Božić, jer mi ovdje pomažemo oboženju našeg predsjednika Aleksandra Vučića. Jer, ako se on i njegovi apostoli naše vjere u našu svijetlu budućnost ne obože i umnože glasovima, ne samo da će propasti Beograd, već i cijela Srbija i Republika Srpska, a i vi zajedno s njom. Zato ja vama sve ovo i govorim, za vaše dobro, jer ja imam gdje i sa čim otići!”, upozorio je Dodik.

“Dakle, braćo i sestre, drugovi i drugarice, vaše je samo da na ovaj besplatan produženi vikend ponesete svoje lične karte i dobro raspoloženje, a sve ostalo je naša briga. Naši turistički vodiči će vas odvesti 3. aprila tamo gdje organizatori budu predvidjeli vaše učešće u proslavi Praznika demokratije. Na koji način ćete učestvovati u proslavi, da li lično da li posredno – to ćete već saznati na licu mjesta. A za mene se ne brinite, ja ću biti tu u vašoj blizini, u mom skromnom domu na Dedinju, gdje ću i ja praznovati, kao pravi Beograđanin. Naravno, sa vama koji ste uvijek u mojim mislima i snovima. Živjeli, na mnogaja ljeta!”, poručio je Dodik.  

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.