Vulin: Priremaju se grupe da spreče održavanje izbora u nedelju u Srbiji

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vučin, izjavio je danas da Ministarstvo i Bezbednosno informativna agencija imaju informacije da se za nedelju – dan izbora, “priprema više grupa, motivisanih i organizovanih od strane pojedinih političkih partija u našoj zemlji, ali i stranog faktora koje će pokušati da kompromituju pa i spreče održavanje izbora”.

“Pokušaće da upadaju na biračka mesta, da razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za sve to će biti spremni, organizovani, u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja”, rekao je Vulin na vanrednoj konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, “već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da udju u našu zemlju i da pomognu u sprečavanju normalnog odvijanja izbora”.

“Čitav bezbednosti aparat ove zemlje neće dozvoliti da se bilo ko igra slobodno izraženom voljom gradjana. Upozoravamo one koji su ovo organizovali i planiraju da znamo za plan i da bi bilo mnogo bolje da odustanu. Sprečićemo!”, rekao je Vulin.

Bogdanović odbio poligraf

Vulin je izjavio i da je Bojan Bogdanović – “Pacov” odbio da se na poligrafu testira i tako potvrdi ono što je javno izneo kao svoja saznanja o ubistu Olivera Ivanovića, kao što što ni u Službi za organizovan kriminal “nije izneo ni jedan jedini dokaz”.

“Zato Ministarstvo unutrašnjih poslova, koristeći mogućnost u skladu sa zakonom, podnosi krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca što ćemo dostaviti tužiocu, čekamo njegovu brzu rekciju”, rekao je Vulin na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako je rekao o tvrdnjama Bogdanovića, “Srbija je ozbiljna zemlja i ne može ovako brutalno da se laže”, navodeći da “sve što je portal ‘Krikr’ preneo kao izjavu Bogdanovića objavljeno je odmah u šiptarskim medijima kao suva istina i u medijima u regionu kao dokaz da smo zemlja kriminalaca”.

“Da su portal ‘Krik’ i Bogdanović imali bilo kakvu dobru nameru ili da su mislili da kao novinari nešto napišu, sačekali bi barem da prodju izbori. Ali nisu i to je samo pokušaj kriminalizacije Srbije i uticanja na izborne rezultate”, rekao je Vulin.

On je pokazao novinarima četiri knjige u kojima je “sabrana četvorogodišnja istraga Bezbednosno informativne agenci i MUP, hiljade stranica koje pokazuju sa koliko se ozbilnosti pristupilo rasvetljavanju ubista Ivanovića”.

“Obratili smo se za pomoć najznačajnijim službama sveta koje su prisutne na Kosovu – od SAD, Velike Britanije, Nemačke, EULEKS-a, jer mi ne možemo tamo da sprovedemo istragu”, rekao je Vulin, navodeći da je pomoć izostala.

Kako je naveo, “kada smo tražili satelite (snimke) odgovoreno nam je da je bilo maglovito, tražili smo i veštačenje kamera”.

“Radimo ozbiljno, svaki dan se borimo da se istina sazna i da ni jedan počinilac ne ostane neotkriven”, rekao je Vulin.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.