Drašković: Radovan Višković je prvi premijer RS kome vjerujem

Sudbina SL IAT će biti trajno rješena i ona će i ubuduće biti uspješna kao do sada. Ovo je rečeno nakon sastanka predsjednika Koncerna SL Takovo Rodoljuba Draškovića i predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića u Trebinju.

– Prethodne vlade nisu rješavale nagomilane probleme, ne od strane SL IAT, nego od strane administracije RS, a sad smo našli rješenje i dali rok tri mjeseca da stručne službe RS i poslovnog sistema SL Takovo poslože račune. Stručni tim će ponuditi rješenje kako da IAT nastavi uspješan put na kome je danas – istakao je Drašković.

On je rekao da SL IAT ima obrtrni kapital i ugovorene poslove godinu dana unaprijed i da ne mogu da stignu da ostvare proizvodnju koju svjetsko tržište traži, podsjetivši da je SL IAT 97 odsto izvozno orjentisano preduzeće.

– Dao sam riječ da ovo preduzeće mora biti uspješno, kao i što je bilo i proteklih 15 godina. Rješenja će ponuditi međunarodni ekspertski tim, jer ne priznajem zakone RS. Radićemo po međunarodnom pravu i drugim standardima i naći rješenje da IAT  nastavi razvojni put. Za to moraju biti skinute hipoteke sa imovine preduzeća, kako bi  kupovali  novu opreme i gradili nove pogone, da bi bili vodeća firma u svijetu, kada su u pitanju specijalitovana proizvodnja alata – naveo je predsjednik koncerna SL IAT.

Drašković je dodao da mora imati sigurnost da može  nastaviti posao u RS, jer, kako tvrdi, nikome ne duguje niti je dugovao, već uredno izmiruje sva dugovanja i prije i poslije privatizacije.

Radovan Višković je prvi premijer RS kome vjerujem – istakao je predsjednik Koncerna SL Takovo.

Prema riječima premijera Radovana Viškovića dogovoreno je da se sravne kartice koje vodi IRB i Poreska uprava RS sa ljudima koji vode IAT, da se angažuje ekspertski pravni i ekonomski tim, koji će predložiti zakonito rješenje, što će biti vodilja i za Vladu  RS i za Koncern SL Takovo.

– Naša obaveza je da oslobodimo imovinu koju Poreska uprava RS drži kao hipoteku nad IAT, što ćemo uraditi hitno, naročito na dijelu imovine koji je interesantan za ulaganja, kako bi se išlo u nove investicije i realizacije poslovnih ideja Rodoljuba Draškovića – rekao je Višković.

On je podsjetio da je rješavanje problema IAT trajalo 15 godina, ali da se od danas kreće u novu budućnost.

– Učinićemo sve da SL IAT što prije bude na putu na kome će se još više razvijati, graditi nove kapacitete i primati nove radnike – zaključio je predsjednik Vlade RS.

Sastanku su prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.