Za ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru osumnjičen Adel Kabaš iz Sarajeva

U istrazi oko ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašić na meti policije su se našli žestoki momci, a Adel Kabaš se za sada dovodi u direktnu vezu sa ubistvom.

Za Kabašem je u januaru raspisana crvena Interpolova potjernica.

Interpol traga za Kabašem zbog ubistva Mehmeda Ramića zvanog Meša u sarajevskom naselju Pofalići.

Osim Kabaša, policija je već dva puta uhapsila Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora. Takođe riječ je o opasnoj osobi, koja za sebe ima već presudu za pokušaj ubistva, ali dovođen je u vezu sa još nekim teškim krivičnim djelima.

Podsjetimo, Bašić je ubijen u ponedjeljak oko 6.50 časova kada je iz svog stana u naselju Pećani krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor.

Ubica ga je čekao u blizini zgrade, te mu je prišao sa leđa i iz neposredne blizine ispalio mu hitac u potiljak. Bašić je preminuo na licu mjesta.

Nakon mučkog ubistva, ubica je pobjegao u pravcu okolnih zgrada i to su snimile kamere sa pojedinih zgrada, ali tu mu se gubi svaki trag i već četiri dana policija ga ne može pronaći.

Izvor portala Srpskainfo pojašnjava da sam podatak da je Kabaš za sada glavni osumnjičeni za ubistvo, potvrđuje i sumnja da se ovdje radi o naručenom ubistvu.

– Sam način izvršenja i hladnokrvno pucanje u glavu čovjeku, potvrđuje da se radi o profesionalnom ubistvu. Osim pronalaska Kabaša, veoma je bitno utvrditi i ko je naručio ovo ubistvo – ističe naš sagovornik.

Kabaš do sada nije imao teških krivičnih djela na području Republike Srpske, dok u Sarajevu važi za veoma opasnu osobu.

Kao što smo naveli, za Kabašom policija traga zbog ubistva Mehmeda Meše Ramića, a koji je usmrćen sredinom decembra prošle godine.

On i njegovi prijatelji su ubili Ramića zbog ranijih sukoba koji su imali. Te kobne večeri su se sreli na semaforu u Sarajevu i tada dolazi do svađe između njih, a uskoro i pucnjave.

Nakon ubistva Kabaš je pobjegao, a prema izjavama njegovih pomagača oni su ga odvezli u pravcu graničnog prelaza sa Crnom Gorom.

Osim toga, takođe je i ranije bio osuđivan za teška krivična djela.

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.