U Čapljini svečano otvoren kućni broj

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i njegovi saradnici okupili su se juče pred osnovnom školom u Svitavi. Povod – svečano su otvorili kućni broj.

Čast da stavi pločicu s kućnim brojem na školu pripala je upravo Vidiću, kojem su okupljeni aplaudirali, prenosi Index.hr.

Naravno, gradska uprava je otvorenje kućnog broja uspjela prikazati kao komplikovan projekat sa puno faza. Pa tako kažu: „Svečano postavljanjem pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi simbolično je obilježen početak projekta Izrada, dostava i ugradnja pločica s nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području grada Čapljine.

To je prva faza, imaju oni još dvije.

„Projekat je podijeljen u više faza, tako da će se u ovoj fazi postaviti 3500 kućnih brojeva u 24 naseljena mjesta i naselja, od ukupnog broja oko 8500 kućnih brojeva u našem gradu. Pločice su izrađene od visokokvalitetnog materijala koji je otporan na sve vremenske uslove i otporan na habanje. Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja“, nastavljaju hvaliti svoje pločice.

Bitno im je i napomenuti da se „za razliku od ostalih gradova u okruženju grad Čapljina može pohvaliti da je jedini grad koji svojim građanima neće naplaćivati postavljanje kućnih brojeva“.

Drugu i treću fazu gradski službenici opširno su opisali, no sve se da sažeti ovako – postavljaće još pločica, ali i saobraćajnih znakova.

Izvor: Index

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.